26 Temmuz 2011 08:40

'Dink Davası yeniden görülsün'

Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast'ın ‘Tasarlayarak adam öldürmek’ ve ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlamalarıyla yargılandığı davalardan 22 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılması ve dava sürecine ilişkin avukatlar tarafından yapılan açıklamada, yargılamanın derinleştirilerek yeniden gör&uu

'Dink Davası yeniden görülsün'
Paylaş

Cezayir Restaurant'ta düzenlenen toplantıya Dink Ailesi avukatlarından Fethiye Çetin ve diğer avukatlar katıldı. Av. Çetin, toplantıda dava süresince sundukları onca delile ve sordukları onca soruya rağmen davanın derinleşmediğine vurgu yaparak, özellikle cinayetin işlendiği gün olay mahallinden elde edilen kamera kayıtlarında yer alan şüpheli kişilerin kimliklerinin bu zamana kadar tespit edilmediğini söyledi. Zanlıların bulunması ve adaletin yerini gelmesinin bir arada yaşam zemininin oluşturulmasına da katkı sunacağını vurgulayan Çetin, "Bu tipik bir nefret cinayetidir. Bu cinayetin aydınlatılması ülkenin demokratikleşmesine yol açacaktır" dedi.

ÜZERİNE GİTMEKSEK, DAVA KAPANACAK

Çetin, dava boyunca cinayet mahallindeki kamera kayıtlarının tuhaf bir biçimde ya yok edildiğini ya da hiç kayıt yaptırılmamasının cinayetin derin bağlantılarına ulaşmayı engellediğini de ifade etti. Çetin, "Bu dava öncesi yürütülen soruşturma boyunca sanki tüm resmi birimler deliller ve zanlıların kimliği karartılsın diye çalışıldı. Bu cinayette açık ihmali ve belki de parmağı olduğu bilinen emniyet üst düzey yetkilileri doğrudan soruşturmaya müdahale ederek, cinayetin derin bağlantılarını öğrenmemizi engelledi" şeklinde konuştu. Ardından cinayet günü olay mahallinde keşif yapan ve Ogün Samast'ı yönlendirdiği ileri sürülen kişilerin görüntülerinin yer aldığı yeni kamera görüntüleri basın mensuplarına izlettirildi. İzlettirilen görüntülerde Ogün Samast'ın arkasından gelen iki kişiden birinin Osman Hayal olduğunu iddia eden Çetin, onca başvuruya rağmen Hayal'in biyometrik resminin kendilerine teslim edilmediğini söyledi. Çetin, görüntülerde yer alan kişilere dönük olarak "Bu görüntüler arasında Ergenekon sanıklarından biri de olabilir. Bu nedenle de daha etkin soruşturma yapılması için davanın yeniden görülmesini istiyoruz. Bu davanın üzerine gitmezsek bu cinayet bu haliyle kapatılacak" diye konuştu.

Olay yerinde keşif yaptıkları anlaşılan kişilerle ilgili hiçbir kimlik tespiti yapılmadığını da aktaran Çetin, ayrıca bu kişilerin yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını almak için 4 kez başvurmalarına rağmen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) bu taleplerini sürekli reddettiğini aktardı. Çetin, izlenilen görüntülerin bu yeni görüntüleri Cuma günü görülmeye devam edilecek ana davada mahkemeye sunacaklarını söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Yağmuru Bile

SONRAKİ HABER

TAYAD'lılara gözaltı engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...