22 Şubat 2015 16:02

Barzani: IŞİD'e karşı koyabilecek tek güç peşmerge

Federe Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, 'PKK’yle ilişkilerimiz normal seyrindedir ve bu gerçektir. Bazı konularda anlaşmazlıklarımız olabilir ancak PKK’yle ilişkilerimiz, görüşmelerimiz var' diye konuştu.

Paylaş

Rûdaw'a röportaj veren Neçirvan Barzani, "PKK’yle ilişkilerimiz normal seyrindedir ve bu gerçektir. Bazı konularda anlaşmazlıklarımız olabilir ancak PKK’yle ilişkilerimiz, görüşmelerimiz var. Medyaya yansıyan şeklinden daha rahat şekilde yürüyor ilişkimiz. Ancak PKK’yle çalışma alanlarımız farklı. Kürdistan Bölgesi bizim sorumluluğumuzda. Kürdistan Bölgesi Irak’ın da sorumluluğunda. PKK bunu anlamalı.
 
PKK’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’a karşı sorumluluğu yok. Kürdistan Bölgesi’ne karşı biz sorumluyuz. Biz de bu sorumluluğu en uygun şekilde yerine getirmeliyiz" diye konuştu.  

'IŞİD'İN BÖLGEYİ ELE GEÇİRECEK GÜCÜ KALMADI'

IŞİD ile yaşanan savaşa ilişkin soruyu da cevaplayan Barzani şöyle konuştu: 

"Başlangıçta IŞİD’le savaş Kürdistan Bölgesi için büyük bir savaştı. Bence başta yaşanan şok Kürdistan Bölgesi’nde son buldu. Bugün her cephede peşmerge, polis ve gönüllülerin olduğunu görüyoruz. Savaş Kürdistan Bölgesi’nin lehine seyir değiştirdi. Eğer bu kahramanların direnişi olmasaydı, doğrusu Kürdistan Bölgesi’nin durumu bugün farklı olurdu. IŞİD’in bir bölgeyi ele geçirecek gücü kalmadı artık. 

'IŞİD'E KARŞI KOYABİLECEK TEK GÜÇ PEŞMERGE'  

"Yeryüzünde IŞİD’e karşı koyabilecek tek bir güç olduğunna inanıyorum; o da Kürdistan Peşmerge Güçleri’dir. Şüphesiz peşmerge IŞİD’in tüm korku efsanesini, heybetini yıktı. Şengal, Mahmur, Sınun, Güwer, Kerkük, Celevla, Saidiye ve tüm cephelerde büyük bir iş başarılmıştır." (HABER MERKEZİ)

 



 

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir, Beşiktaş'ı eli boş gönderdi

SONRAKİ HABER

Ege Üni.'de gözaltına alınan öğrenci yeniden hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...