26 Temmuz 2011 08:05

Batmanlı kadınlardan Aksoy’a destek

Batman Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) aktivistleri, Görme engelli ve kanser hastası Hediye Aksoy’un serbest bırakılmasını istedi.Kadınlar, Hediye Aksoy’un durumuna ilişkin Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Batman İl Eş Başkanı Saadet Becerikli, Batman Belediye Başkan Yardımcısı G&uum

Batmanlı kadınlardan Aksoy’a destek
Paylaş

Kadınlar, Hediye Aksoy’un durumuna ilişkin Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Batman İl Eş Başkanı Saadet Becerikli, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, Hediye Aksoy’un ağabeyi Kadri Aksoy, MEYA-DER, BDP il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın katıldı. “Örgütlü kadın gücü gözaltı ve tutuklanmalarla engellenemez”, “Hediye Aksoy ve 70 yaşındaki Elif anaya yapılanlar bir devlet ayıbıdır” pankartını taşıyan DÖKH’lü kadınlar, “Zaman ölüme akmasın”, “Zulüm eli bağlı hastayı kaybetmektir” dövizleri taşıdı. DÖKH adına açıklamayı yapan Bahar Kültür Merkezi Müzik grubu sanatçısı Belçem Altun, tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın Cezaevinde yakalandığı kanser hastalığının ilerlemesi nedeniyle ağır sağlık sorunları yaşayan Aksoy’un tahliye edilmemesine tepki gösterdi. Altun, görme engelli ve kanser hastası Aksoy’un, sağlık koşulları cezaevinde kalmaya uygun olmadığı halde tahliye edilmemesinin kaygı verici olduğunu kaydetti. Bir patlama sonucu 18 yıl önce gözlerini kaybeden Aksoy’un, 8 yıl boyunca tedavi yapılmadan cezaevinde tutulduğunu belirten Altun, 2007 yılında tekrar tutuklanan Aksoy’un bu kez de kanser hastalığına yakalandığını söyledi.

‘ÖLÜMLERE SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Altun, Batman Cezaevinde tutulan 70 yaşındaki hasta kadının durumuna da dikkat çekerek, “Yaşam hakkı en temel haktır, ancak bunun engellenmesi bir utançtır. Bu utanca eklenen Batman Cezaevinde bulunan 70 yaşında olan Elif anaya yaşatılan yasalarla kanunlarla açıklanamaz bir trajedir. Yaşına rağmen adeta ölümü beklenmektedir. Bu nasıl bir öfkedir, neyin hesaplaşmasıdır. İnsanlık vicdanına sağmayan bu yanlıştan dönülmeli Elif ana serbest bırakılmalıdır” dedi. Altun, bütün hasta tutsakların derhal serbest bırakılmasını ve herkesin bu zulme karşı ses vermesini isteyerek, “İnsanlar ölürken biz sessiz kalmayacağız” dedi. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Hekime yönelik şiddete protesto

SONRAKİ HABER

Yağmuru Bile

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...