26 Temmuz 2011 09:34

Hekime yönelik şiddete protesto

İstanbul Tabip Odası, Taksim İlkyardım Hastanesinde görevli Acil-Ortopedi Asistanı Dr. Abdulkadir Polat’ın bir hastasının şiddetine maruz kalmasıyla kendisini gösteren hekime dönük şiddeti protesto etti. Hekimler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı korumasız olarak hastanede bir gün geçirmeye davet etti.Sağlık merkezlerinde hekimlere

Hekime yönelik şiddete protesto
Paylaş

Sağlık merkezlerinde hekimlere dönük gelişen saldırılara bir yenisi daha eklendi. Taksim İlkyardım Hastanesi Acil-Ortopedi Servisi’nde görevli Dr. Abdulkadir Polat, başka bir sağlık kuruluşunda tedavi olmasına rağmen hastaneye gelerek sağlık raporu isteyen bir hastanın talebine olumsuz yanıt vermesi üzerine saldırıya maruz kaldı. Polat’a saldıran hasta, odasında bulunan eşyalara da zarar verdi. Hekime saldıran hasta, hastanede görevli polisler tarafından saldırı sonrası gözaltına alındı.

AKDAĞ’A ‘BİR GÜN BURADA ÇALIŞ’ ÇAĞRISI

Gerçekleşen bu saldırı üzerine İstanbul Tabip Odası üyeleri ile hastanede görevli hekim ve sağlık çalışanları hastane bahçesinde hekimlere yönelik şiddeti protesto etti. Kendisine dayatılan haklarının gasbedildiği çalışma şartnamesini kabul etmediği için işten atılan ve buna karşı 14 gündür hastane bahçesinde direnişe geçen Güllü Hanoğlu’nun da yer aldığı eylemde İstanbul Tabip Odası İşyeri Temsilcisi Figen Turgut açıklama yaptı. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak sağlık kurumlarında şiddete uğrama kaygısı altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Turgut, “Tek bir hastanede bile şiddetin yaşanmadığı, hekimlerin şiddet baskısı olmadan ekip olarak çalıştıkları huzurlu bir sağlık ortamı istiyoruz” dedi. Turgut, hekimler ve sağlık çalışanları adına sağlık ortamında başarısız uygulamaların sorumlusu olarak gösterdikleri Bakan Recep Akdağ’a koşulları hakkında fikir sahibi olması için hastanede bir gün geçirme çağrısında da bulundu. Turgut’un ardından konuşan İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu da, bunun bir uyarı eylemi olduğunu ifade etti. Acillerde katkı payı verilmediği için acil servislerin hasta yoğunluğunda önemli bir artış yaşandığını ifade eden Çerkezoğlu, yılbaşından bu yana İstanbul’da hekimleri yönelik 45 şiddet vakasının mahkemeye taşındığını kaydetti. Çerkezoğlu, sorunlar çözülene kadar demokratik haklarını kullanmaya devam edeceklerini belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

'Polisler kanlar içindeki Doğan'ı yerde tekmeledi'

SONRAKİ HABER

Batmanlı kadınlardan Aksoy’a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...