22 Şubat 2015 14:33

Kayseri'de İç Güvenlik Paketi'ne karşı yürüyüş

Kayseri'de emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla, İç Güvenlik Paketi'ne karşı Sivas Caddesi üzerinde bir araya gelen grup buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Paylaş

Kayseri'de emek ve demokrasi güçlerinin çağrısıyla, İç Güvenlik Paketi'ne karşı Sivas Caddesi üzerinde bir araya gelen grup buradan Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Her yer meclis, her yer direniş”, “Diktatörlük yasası, geri çekilsin” sloganları atılıdı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştiren grup daha sonra oturma eylemi yaptı.

Eylemde grup adına açıklamayı okuyan, SES Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Orhan Karakaya “İç güvenlik diye anlatılan bu yasa özü itibariyle AKP'yi koruma ve kollama yasasıdır. Bu yasayla OHAL ve sıkı yönetim uygulamaları olağanlaştırılmak istenmektedir. Tasarı çok açık şekilde yükselen toplumsal muhalefete, sendikal örgütlenmelere, hükümet protestolarına ve Kürt halkının temel hak ve özgürlükleri için yürüttüğü mücadeleye saldırı amacı gütmektedir. Tasarıyla ilgili hayata geçirilmek istenen ve 'kamu güvenliği' yalanıyla gizlenmek istenen tedibirler açıkça faşizan tedbirlerdir.” diyerek devam eden Karakaya “Polise hakim ve savcı yetkisi verilen bu yasanın sadece üç maddesi kamuoyuyla paylaşılıp diğer bütün maddelerin gizlenmekte topluma yalan söylenmektedir” dedi.

Hükümete seslenen Karakaya “Temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkı yönetim yasasını derhal geri çekin. Halklarımızın ve emekçilerin ihtiyacı yeni bir SS yasası değil barış ve demokrasinin tesisine yönelik düzenlemelerdir.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından mecliste muhalefet milletvekillerinin yapmış olduğu oturma eylemine destek vermek için Cumhuriyet Meydanı'nda kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirildi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkemenin Kürtçe savunmaya öfkesi

SONRAKİ HABER

İzmir'de bir kadın intihar etti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...