26 Temmuz 2011 06:54

'Polisler kanlar içindeki Doğan'ı yerde tekmeledi'

Silopi'de polisin attığı gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Teyboğa olayıyla ilgili tüyler ürpertici bir iddia ortaya atıldı. Olaya tanıklık eden mahalleli iki kadın, "Teyboğa yerde kanlar içinde iken 4 sivil polis tarafından tekmelendi" dedi.Şırnak'ın Silopi ilçesinde olayın ya

'Polisler kanlar içindeki Doğan'ı yerde tekmeledi'
Paylaş


Şırnak'ın Silopi ilçesinde olayın yaşandığı akşam evinin penceresinde her şeyi gördüğünü söyleyen Cudi Mahallesi sakini Sabriye Turan, Doğan Teyboğa'nın (13) kanlar içinde olduğu sırada polisler tarafından tekmelendiğini ileri sürdü. Turan, "Olayların olduğu sırada pencerede izliyordum. Polislerin attığı yoğun gaz bombaları sonucu çocuğun yere yığıldığını gördüm. O sırada yerde yatan çocuk kanlar içinde olduğu sırada dört sivil polisin çocuğa doğru koşarak yerde yatan çocuğun karnını tekmelediğini ve fotoğrafını çektiklerini gördüm" dedi. Doğan'ı hastaneye kaldırmak isteyen mahalle sakinlerinin de sivil polisler tarafından engellendiğini ileri süren Turan, "Kanlar içinde kalan 13 yaşındaki Doğan yerde uzun süre kaldıktan sonra ambulansın gelmesi ile hastaneye kaldırıldı. Mahalle sakinlerinin çocuğa yaklaştırılmadığını gördüm ve halen yaşanan olayın şokundayım" diye anlattı.

Mahalle sakinlerinden Şengül Tanrıverdi ise, polislerin attığı yoğun gazdan dolayı evin balkonuna çıkamayacak duruma geldiğini belirterek, "Çocuklarım bana bir çocuğun gaz bombasından yaralandığını ve yere yığıldığını söylediler. Ben de hemen balkona koştum. Yaşananları izlediğim sırada çocuk elini kafasına götürüyordu. Birkaç kişi çocuğu hastaneye götürmek istediği sırda polisin 'bırakın ölsün, hak etmişler' şeklindeki konuşmalarını duydum" diye konuştu. Tanrıverdi, çocuğun uzun süre bekletildikten sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldığını kaydetti. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TÜBİTAK’tan bilimsel tepki!

SONRAKİ HABER

Hekime yönelik şiddete protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...