22 Şubat 2015 11:24

ESP: Zaman aşımına izin vermeyeceğiz

ESP, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen yürüyüşler ile 21 Mart 1995 tarihinde gözaltına alındıktan 5 gün sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak dosyasının zaman aşımına uğratılmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

ESP, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen yürüyüşler ile 21 Mart 1995 tarihinde gözaltına alındıktan 5 gün sonra cenazesi bulunan Hasan Ocak dosyasının zaman aşımına uğratılmaya çalışılmasına tepki gösterdi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, 21 Mart 1995'te gözaltına alındıktan 5 gün sonra katledilen Hasan Ocak dosyasının zaman aşımına uğratılmasına tepki göstermek amacıyla Tünel Meyda'nında bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. "Hasan Ocak dosyasının zaman aşımına izin vermeyeceğiz" pankartının açıldığı yürüyüşte, "İnsanlık suçunda zaman aşımı olmaz", "Katiller bulunsun hesap sorulsun" sloganları atıldı. 

Yürüyüşlerini Galatasaray Lisesi önünde sonlandıran ESP'liler adına açıklama yapan Çiçek Otlu, yoğun mücadeleler sonucu toplumsal duyarlılığın yaşandığı gözaltında kayıp olaylarında, ortaya çıkan yüzlerce itiraf ve belgeye rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadığına işaret etti. Kayıpların faillerinin yargı önüne çıkarılması gerektiğini belirten Otlu, Hasan Ocak davasını hatırlatarak, dosyanın 21 Mart'ta zaman aşımına uğrama tehdidi ile karşı karşıya olduğuna vurgu yaptı. Gözaltında kaybedilenlerin sorumlularının Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Doğan Güreş, Hayri Kozakçıoğlu ve Nejdet Menzir olduğunu dile getiren Otlu, Hasan Ocak davasının zamanaşımına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Açıklamanın ardından, dosyasının zaman aşımına uğramaması talebiyle Galatasaray Lisesi önünde stant açıldı. 

'İNSANLIK SUÇU ZAMAN AŞIMINA UĞRAMAZ'

ESP İzmir İl Örgütü ise, Hasan Ocak davasının zaman aşımına uğratılmaya çalışılmasını protesto etmek amacıyla Konak YKM önünden, Eski Sümerbank önüne kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe çok sayıda kişinin yanı sıra İzmir Yakınlarını Kaybedenler Derneği (YAK-DER) Eş Başkanı Kerem Ay da katıldı. Yürüyüşte üzerinde Hasan Ocağ'ın fotoğrafının bulunduğu, "Hasan Ocak dosyası zaman aşımına izin vermeyeceğiz" pankartını taşıyan ESP'liler, sık sık "İnsanlık suçundan zaman aşımı olmaz", "Kaybedenler kaybedecek", "Annelerin öfkesi katilleri boğacak" sloganları atıldı. 

Yürüyüş sonunda açıklama yapan ESP İzmir İl Yöneticisi Pınar Gayıp, gözaltında kayıpların faili olan devletin hukuki davaları da zaman aşımına uğratmaya çalıştığına dikkat çekerek, insanlık suçunun zaman aşımına uğratılamayacağına vurgu yaptı.Binlerce kayıp ve faili belli cinayet dosyasının "Tozlu" arşivlerde saklandığını ve AİHM'nin Hasan Ocak dosyasında Türkiye'yi mahkum etmesine rağmen herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirten Gayıp, devletin "Kör", "Sağır" ve "Dilsizi" oynadığına işaret etti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

10 bin 850 Kobanêli geri döndü

SONRAKİ HABER

Bülent Arınç'tan 'tecavüz' örnekli Süleyman Şah değerlendirmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...