22 Şubat 2015 10:34

Kürtçe gerekçe gösterilek öğretmenin görevine son verildi

Erzin ilçesindeki Muzaffer Tuğsavul Ortaokulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Recep Sırça, okulda Kürtçe konuştuğu iddiasıyla hakkında başlatılan ve 4 ay kendisine haber verilmeden yürütülen soruşturma kapsamında işine son verildi.

Paylaş

Hatay'ın Erzin ilçesinde ücretli öğretmenlik yapan Recep Sırça adlı öğretmenin, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde gittiği okulda kendisine görev verilmediği ve okul idaresi tarafından kendisine imzalatılan tebligat ile işine son verildiği belirtildi.

Konu hakkında bilgi veren Sırça, 14 Ekim 2014 tarihinde hakkında soruşturma açıldığını, 11 Aralık 2014 tarihinde ise okula tebligat geldiğini kaydederek, gelen bu tebligatın da okul idarecileri tarafından uygulamaya konularak ikinci dönemin başında 13 Ocak günü okulla ilişkisinin kesildiğini öğrendiğini söyledi.

'HAKKIMDA AÇILAN SORUŞTURMAYI 4 AY SONRA ÖĞRENDİM' 

Yeni dönemin başlamasıyla birlikte haftalık ders programına bakmak için Muzaffer Tuğsavul Ortaokulu'na gittiğini, okul idaresi ile yaptığı görüşmede kendisine görev verilmediğini ve imzalaması için kendisine verilen zarftan bir takım resmi evrakların çıktığını kaydeden Sırça, imzaladıktan sonra okuduğu belgede Mehmet Çolak isimli bir öğrenci velisi tarafından şikâyet edildiğini aktardı. Sırça, şikayet üzerine 4 ay önce hakkında soruşturma açıldığını ve müfettişler tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işine son verildiğini öğrendiğini dile getirdi.

SORUŞTURMA GİZLİ YÜRÜTÜLMÜŞ 

"Sınıfta Kürtçe bilmeyen var mı?", "Sen Kürtçe bilmiyor musun? Kürtçe bilmiyorsan öğren gel" gibi ifadelerin gerekçe gösterilerek soruşturma açıldığını söyleyen Sırça, "Olayın özünü araştırdığımda öğrencimin ailesine olayı çarpıtıp anlattığını öğrendim. Öğrencim ailesine 'Okulda Kürtçe konuşuluyor. Kürtçe'nin konuşulduğu bir yerde okumak istemiyorum ve bu yüzden okula gitmeyeceğim' dediğini soruşturmada geçen ifadelerin de tarafımdan kullanıldığını anlatmış. Bu gelişme üzerine veli okula gelerek konuyla ilgili benimle görüşmek istediğini okul idaresine bildirmiş. Okul idarecileri, konunun yazılı olarak taraflarına verilmesi halinde öğretmenin okul idaresi tarafından gerekli uyarıyı alacağını bildirmişler ve yaşanan tüm bu gelişmeler benim bilgim olmadan gizlilik içinde yürütülmüş" diye belirtti.

Kendisinin Kürt olduğunu babasının ise HDP Erzin İlçe Başkanı olmasından dolayı böyle bir olayı yaşadığını söyleyen Sırça, mağduriyetinin giderilmesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

Suriye hükümetinden Süleyman Şah tepkisi

SONRAKİ HABER

Herkes aynı dili konuşsaydı dalsız bir ağaç olurduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...