22 Şubat 2015 09:26

DTK: İran'daki insanlık suçuna karşı harekete geçin

Kürt tutsakları idam ederek katleden İran rejimine tepki gösteren DTK, tüm dünya insanlığına, BM ve AB'ye, insan hakları savunucularına ve demokratik kamuoyuna İran rejiminin katliamlarına ve insanlık suçlarına karşı duyarlı olmaya, harekete geçmeye çağırdı.

Paylaş

Kürt tutsakları idam ederek katleden İran rejimine tepki gösteren DTK, tüm dünya insanlığına, BM ve AB'ye, insan hakları savunucularına ve demokratik kamuoyuna İran rejiminin katliamlarına ve insanlık suçlarına karşı duyarlı olmaya, harekete geçmeye çağırdı. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), İran'da son günlerde gerçekleşen idamlara tepki göstererek, İran rejiminin Kürt halkına uyguladığı politikaları kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, faşist-sömürgeci İran rejiminin Kürt halkına karşı uyguladığı katliamlara yenisinin eklendiği hatırlatılarak, "Sömürgeci İran rejimi, Kürdistan halklarının yürüttüğü mücadele, özellikle de Kobanê'de gerçekleştirdiği büyük direniş ve zaferle oynanmak istenen oyunları boşa çıkarması karşısında panik ve korku içerisine girmiştir. DAİŞ'in Kürt halkına karşı, sömürgeci-gerici hegemon devletlerin desteğini de arkasına alarak gerçekleştirdiği saldırılara halkımızın topyekûn geliştirdiği direniş, elde ettiği büyük kazanımlar ve uluslararası itibar bu panik ve korkunun asıl nedenidir" denildi. Kürt halkının mücadelesinin, Şengal, Maxmur, Kerkük ve Kobanê'de oluşturduğu ulusal birlik ve ulusal direniş ruhunun geliştirdiği ortak mücadelenin tüm Ortadoğu halklarında büyük bir umut ve güven oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, "Özgürlük hareketi ve halkımızın Ortadoğu'nun demokratik değişim ve dönüşümünde esas aktör haline gelmesi, hegemon güçlerin ve ülkemizi sömürgeleştiren devletleri ortak ve eşgüdümlü saldırıları ve operasyonlara yöneltmiştir" ifadelerine yer verildi.

İran rejiminin Kürt siyasetçileri Saman Naseen ile Hebibullah ve Eli Efsari kardeşleri idam ederek, katletmesinin Kürt halkına karşı yürütülen düşmanlığının ortak operasyon sonucu olduğuna vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu, halkımızın her türlü demokratik mücadelesine karşı, işkence, gözaltı, tutuklama ve idamlarla bastırmaya çalışan İran rejiminin yürüttüğü saldırı ve katliamlarını artırarak devam ettireceğine işarettir. İnsanlık ve Kürt düşmanı İran rejiminin halkımıza ve insanlığa karşı gerçekleştirdiği bu zulmü ve idamları büyük bir nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Tüm dünya insanlığını, BM'yi, AB'yi, insan hakları savunucularının ve demokratik kamuoyunu İran rejiminin bu katliamlarına ve insanlık suçlarına karşı duyarlı olmaya, harekete geçmeye çağırıyoruz. Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugün de hiç bir zulüm, katliam, işkence, idam gibi. halkımızı haklı mücadelesinden alıkoymayacağı gibi nefretimizi, kinimizi ve öfkemizi artıracak, mücadele azmi ve kararlılığımızı daha da pekiştirecektir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Operasyonunun sevk ve idaresini bizzat takip ettim

SONRAKİ HABER

Akşam gazetesinden Özgecan Aslan sansürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa