22 Şubat 2015 07:33

'TSK ve YPG, Süleyman Şah'a ortak operasyon düzenledi'

Hawar Haber Ajansı (ANHA), Kobanê'den geçtiği haberinde TSK'nın, Kobanê Savunma Bakanlığı'nın izniyle Süleyman Şah'a YPG ile birlikte ortak operasyon düzenlendiğini iddia etti.

Paylaş

ANHA'da yer alan habere göre TSK, Kobanê Savunma Bakanlığı’nın izni ile, Kobanê Kantonu’nun doğusunda, Fırat Nehri kenarında bulunan ve uluslararası anlaşmalara göre Türk toprağı sayılan, ancak IŞİD'in ablukasında kalan Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik YPG güçleriyle ile ortak operasyon düzenledi. 

ANHA'nın geçtiği habere göre, Türk ordusu dün gece YPG güçleri ile birlikte, 3 mezar ve karakol binasının bulunduğu ve Türk askerlerinin nöbet tuttuğu Süleyman Şah Türbesi’ne saat 21.00’da operasyon düzenledi.

Türk askerilerini bölgeden kurtarmak amacıyla yapıldığı belirtilen ve YPG güçlerince de doğrulanan operasyonda bölgede mahsur kalan askerler kurtarılırken, içindeki eşyalar çıkarıldıktan sonra karakol ve diğer binaların da havaya uçurulduğu bildirildi.

Operasyon esnasında bölgede türk telefon şebekelerinin çekmediği belirtilirken, operasyonun ayrıntılarına ilişkin önümüzdeki saatlerde YPG’nin açıklama yapması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Buldan: Pakete karşı direnmeye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

HDP ve EMEP seçimlere ittifakla girecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa