22 Şubat 2015 06:46

Buldan: Pakete karşı direnmeye devam edeceğiz

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 'İç Güvenlik Paketi'nin meclisten geçmemesi için direnmeye devam edeceklerini belirterek, paket ile birlikte diktatörlüğün getirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Paylaş

Meclis Genel Kurul'da "İç Güvenlik Paketi" görüşülmeye devam ediyor.

Muhalefetin tüm çabalarına rağmen AKP paketi alalacele geçirme derdindeyken, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan direnişlerinin devam edeceğini söyledi.

Mecliste bir direnişin sergilendiğini vurgulayan Buldan, AKP'nin muhalefete rağmen yasayı çıkarmakta ısrar ettiğini belirtti.

Yasa ile birlikte özgürlüklerin kısıtlanacağına dikkat çeken Buldan, kolluğa, valiye ve kaymakamlara yetkilerin tanındığını, bu yetkiler doğrultusunda da söz konusu birimlerin insanları keyfi bir şekilde gözaltına alarak, yüksek cezalar yağdırabileceğini belirtti.

İnsanların demokratik tepkilerini ortaya koymalarının önünün kesileceğini belirten Buldan, "Bu da özgürlüklerin kısıtlanması anlamına gelir. Yasa ile birlikte aynı zamanda kadına dönük şiddetin, tecavüzün, tacizin de önü açılıyor. Dolayısıyla insan haklarına aykırı bir paket" dedi. 

Yasa ile birlikte diktatörlüğün getirilmeye çalışıldığının altını çizen Buldan, muhalefet olarak iç tüzüğün kendilerine tanıdığı olanaklar dahilinde mücadele edeceklerini dile getirdi. Muhalefetin direnmeye devam etmesi durumunda, iktidarın geri adım atmak zorunda kalacağına vurgu yapan Buldan, "Yasayı ya geri çekecekler, ya da muhalefetin istediği şekilde maddeleri değiştirecekler, bu hali ile çıkamaz" ifadesinde bulundu. Bonzainin satışına, kullanılmasına kendilerinin de karşı çıktığını dile getiren Buldan, "Burada bir sıkıntı zaten yok ancak insanlar artık demokratik eylemler de yapamayacak" ifadesinde bulundu. 

Buldan paketin komisyona geri dönmesi gerektiğini yineleyerek, "Yasanın çıkmasına asla izin vermeyeceğiz" diyen Buldan, meclis direnişlerinin devam edeceğini dile getirdi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Esenler'de HDP mahalle temsilciliğine saldırı

SONRAKİ HABER

'TSK ve YPG, Süleyman Şah'a ortak operasyon düzenledi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...