22 Şubat 2015 06:37

Dışişleri Bakanlığı'ndan Süleyman Şah açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Şah'ın naaşının nakledilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 'Güvenlik mülahazaları temelinde hayata geçirilen söz konusu geçici nakli kubur işlemi, Süleyman Şah Türbesi ve müştemilatının anlaşmalarla tespit edilmiş statüsünde herhangi bir değişiklik anlamına gelmemektedir' denildi.

Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Şah'ın naaşının nakledilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Suriye sınırları içindeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu, bilindiği üzere, uluslararası hukuk temelinde anlaşmalarla kayda geçirilmiş bir Türk toprağıdır. Türbe ve müştemilatı, Caber Kalesi eteklerinde ilk yapım tarihinden bu yana bir dizi yıkım, taşınma ve yeniden inşa faaliyeti geçirmiştir. Son olarak, baraj inşaatı nedeniyle 1975'te bugünkü yerine taşınmıştır. Suriye'de devam eden çatışmalar ve süre giden istikrarsızlık ortamı, sınırımızdan 37 kilometre uzaklıktaki Münbiç ilçesinin Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi, Saygı Karakolu'nun ve TSK personelinin güvenliğine yönelik ciddi bir risk oluşturmuştur" denildi. 

Açıklamada yapılan değerlendirmeler sonucunda Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun, Süleyman Şah'ın kabriyle birlikte, Suriye Eşmesi köyünün kuzeyinde ve aynı büyüklükteki araziye geçici olarak taşındığı belirtilerek, "Güvenlik mülahazaları temelinde hayata geçirilen söz konusu geçici nakli kubur işlemi, Süleyman Şah Türbesi ve müştemilatının anlaşmalarla tespit edilmiş statüsünde herhangi bir değişiklik anlamına gelmemektedir. Süleyman Şah Türbesi'ni ve Saygı Karakolu'nda görevli personelimizi emin kılacak Suriye içindeki bu geçici nakil işlemi 22 Şubat 2015 tarihinde tamamlanmıştır" ifadesinde bulunuldu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Özgecan'ın otopsi raporu açıklandı

SONRAKİ HABER

Esenler'de HDP mahalle temsilciliğine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...