22 Şubat 2015 00:57

AKP’li aday adayı da katili savunmuş!

Özgecan Aslan cinayetinde sanık avukatlarına tepki gösteren AKP’den milletvekili aday adayı olan Avukat Berzan Toprak’ın başka bir kadın katilinin avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Özgecan Aslan’ın katil zanlılarından Fatih Gökçe’nin avukatlığını üstlenen Nazmi Karataylı’ya Twitter’dan tepki gösteren AKP Adana Milletvekili Aday Adayı Berzan Toprak’ın da bir kadın cinayetinde katil zanlısını savunduğu ortaya çıktı.

AKP Adana Milletvekili Aday Adayı Avukat Berzan Toprak, 16 Şubat tarihinde Twitter’daki hesabında, “Özgecan Aslan’ın sapık katilinin vekilliğini bir ‘avukat’ gönüllü olarak üstlenmiş, avukatlığımdan utandım!!! Yazıklar olsun!!!” şeklinde bir mesaj paylaştı. Ancak Karataylı’ya bu şekilde tepki gösteren Toprak’ın, Adana’da 2009 yılında evlenme teklifini kabul etmediği için Hüseyin Ayyıldız tarafından öldürülen Öğretmen Demet Eygi cinayeti davasında katil zanlısının avukatlığını üstlendiği ortaya çıktı.

Gazetemize konuşan Demet Eygi’nin avukatı Cemre Topal, Berzan Toprak’ın duruşmalarda savunma sınırlarını aşarak Eygi’nin bu cinayette tahrikkar olduğunu ispatlamaya çalıştığını söyledi. Topal, avukat Toprak’ın; Eygi’nin sanıkla bir ilişkisi olduğunu ve öğretmen olan maktulün sanığın parasını yediğini iddia ettiğini de anlattı. İtiraz ettiklerinde ise Toprak’ın “Neyiniz oluyor ki bu kadar savunuyorsunuz?” diyerek üstlerine yürüdüğünü dile getiren Topal, “Elbette savunma hakkı kutsaldır fakat avukatın iş seçerken kendi ahlaki ve vicdani kanaatine göre bu dosyaları aldığı unutulmamalıdır” dedi.  

İKİ OLAY FARKLIYMIŞ!

Telefonla ulaştığımız Toprak ise, Özgecan Aslan cinayetiyle Demet Eygi cinayetinin birbirinden farklı olduğunu ileri sürerek kendini savundu. Toprak, “Demet Eygi cinayeti sevgili olan iki kişi arasında çıkan kavgada anlık bir hareketle işlenmiş bir cinayettir” dedi. “Asla söylediklerimde bir çelişki yoktur” diyen Toprak şu iddialarla savunmaya geçti: “Ben sapıklık, cinsel saldırı sonucu cinayet gibi bir dosyada savunma yapmam. Kadın cinayetlerini doğru bulmadığını savunmada da söyledim. Özgecan cinayetinin zanlılarının avukatlığını üstlenen avukat gibi gönüllü olarak değil, gelen savunma talebini değerlendirerek dosyayı kabul etmiştim”

ÖNCEKİ HABER

Schindler'in Listesi'nden sonra Irena'nın Listesi

SONRAKİ HABER

Hadım ve idam tartışmaları bizi nereye götürür?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...