22 Şubat 2015 00:54

Montella, Milan’ın yeni kurtarıcısı mı?

İlk sezonunda gelen 4.’lük, izleyen senede de değişmiyor, İtalya Kupası’nda finale çıkmak ise Montella için işin kreması oluyordu. Şu sıralarda, Milan’ın 11. olduğu tabloda Fiorentina 4.sırada, son iki sezonda olduğu gibi.

Paylaş

Emre GÜRKAYNAK

Durum ne olursa olsun, Filippo Inzaghi ismi, Milan tarihinde altın harflerle yazılacak. Ya da sadece biz öyle sanıyoruz. Kırmızı-siyahlı formayla geçen 10’u aşkın yıl, birçok gol, 2 Serie A, bir o kadar da Şampiyonlar Ligi zaferi. Bunların hepsi elbette ‘Süper Pippo’nun bütünleştiği kulübünde büyük bir kredisi olduğunu gösteriyor ancak sezon başında devraldığı teknik direktörlük görevi, bu krediyi bitirmeye yaklaştı bile. 2012’de Milan’ın genç takımını çalıştırarak kulübe kariyerine başlayan Inzaghi, ilk büyük tecrübesini Milan’ın A takımına atanmasıyla yaşıyor. Belki de onun adına işleri çıkmaza sokan bu tecrübesizlik. Halihazırda Serie A’nın 11. sırasında bulunan Milan’da durumun tüm vebalini ona yüklemek saçma olacaktır ancak gazetelerin fikri aynı yönde değil. Pazar günkü Cesena maçının kaybedilmesinin, yaratacağı senaryoda tema ayrılık Inzaghi için. Milan’ın yeni baharına düşünülen isim ise Fiorentina’dan Vincenzo Montella.
Leonardo, Allegri, Seedorf ve son olarak Inzaghi’ye bakacak olursak; Milan genç Montella’yı tercih ederken pek tereddüt etmeyecektir. Ayrıca Romalı eski golcü, hocalık titrinin önüne yerleşen ‘genç’ sıfatının yanına ‘tecrübeli’ ve ‘yetenekli’yi koymaya yaklaşıyor, her geçen dakika.
Kariyerinde ilk olarak eski takımı Roma’yı çalıştıran ve o performansıyla sınıfı geçen Montella, daha sonra kendini asıl ispat edeceği Catania’ya geçti. Vasat kadrosuyla ligi 11. sırada tamamlayan İtalyan, ezeli rakip Palermo’nun da üzerindeydi. Roma’da Claudio Ranieri’nin yerine geçip günü kurtarmış, Catania’da da Diego Simeone’nin boşluğunu layıkıyla doldurmuştu.
Bu rüzgar, 2012’de –Inzaghi, Milan’ın genç takımını devraldığı sıralarda- Montella’yı Fiorentina’ya taşıdı. Mor Menekşeler artık ona emanetti. Emanetine ilk sezonda 17 oyuncu transfer eden Montella, o dönem eleştirilse de yanılmıyordu. Devre arasında Chelsea’ye satılan Juan Cuadrado, bu 17 isimden biriydi. Ondaki cevheri gören ise Montella. Aynı şekilde o dönemin batan gemisi Villareal’den kaçırılan Borja Valero, takıma çok iyi uyum sağlıyor ve Montella’nın 3-5-2’si ile birlikte Fiorentina şahlanıyordu.
İlk sezonunda gelen 4.’lük, izleyen senede de değişmiyor, İtalya Kupası’nda finale çıkmak ise Montella için işin kreması oluyordu. Şu sıralarda, Milan’ın 11. olduğu tabloda Fiorentina 4.sırada, son iki sezonda olduğu gibi. Avrupa Ligi’nde de yolculuk sürüyor.

MILAN’I İSTEYECEKTİR

Anlayacağınız Montella’nın keyfi yerinde ancak Milan’dan teklif gelmesi durumunda elbette düşünecektir. ‘Hasta adam’ı ayağa kaldırmak, içinde tutku olan herkesin altına girmek isteyeceği bir sorumluluk. Montella’da o tutku olduğuna şüphe yok. Tutku, toparlanmak isteyen, yakın zamanda yeni bir stadyum inşa etmenin planlarını yapan Milan’ın da aradığı özelliklerden biri elbette. Taktiksel yetenek ve esneklik, oyuncularla iyi geçinme ve transferde nokta atışı yapma ise Montella’nın bonusları.

ÖNCEKİ HABER

Roboskîlilerin direnişi askeri operasyonu engelledi

SONRAKİ HABER

Mermer ocakları hançer gibi saplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa