21 Şubat 2015 17:23

Erkeklerden kadına şiddete karşı etekli eylemler

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ve kadına şiddete tepki gösteren erkekler İstiklal Caddesi'nde etekli eylem yaptı.

Paylaş

Özgecan Aslan'ın öldürülmesine ve kadına şiddete tepki gösteren erkekler İstiklal Caddesi'nde etekli eylem yaptı.

Taksim Tünel Meydanı'nda toplanan bir grup etekli erkek ve kadın, “Kadına uzanan eller kırılsın", “Erkek vuruyor, devlet susuyor" şeklinde slogan attı. Grupta oyuncu Serpil Çakmaklı ve Ali Erkazan da yer aldı.

Ali Erkazan, Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yaparak, “Bu etkinlikle kendimizi kadınların yerine koymak kadınlık durumu ve psikolojisi ile ilgili ahkam kesmek gibi bir niyet taşımıyoruz. Türkiye topraklarında gün be gün artan kadın şiddetine, kadın cinayetlerine, kadınlara yönelik işlenen suçlara karşı erkekler olarak kadınların yanında yer aldığımızı göstermek istiyoruz. Kadının giyim kuşamından, oturup kalkmasına kaç çocuk doğuracağından yerinin nerede olduğuna kadar karışan yapıları biz erkekler olarak da istemiyoruz. Son zamanlarda artan kadın cinayetleri kadınların başlarına gelen akıbetin kadınların davranışlarıyla ilişkilendirilmesi mini etek giyen bir kadının tecavüzü hakettiği düşüncesi hastalıklı bir düşüncedir bu düşünce ne modern ne de layık Türkiye'de ne de dünyanın hiçbir yerinde meşrulaştırılamaz erkeklerin kadınların bedenlerinin polisi, gözcüsü, takipçisi ve nihayet tecavüzcüsü olmasıyla ilgili meşrulaştırma çabalarını bütünüyle kınıyoruz" diye konuştu.

Serpil Çakmaklı ise “Erkeklerin biz kadınların yanında olduğunun ispatı için buraya toplandık arkadaşlara kadınların yanında oldukları için teşekkür ediyorum“ dedi. Tünelden yürüyen grubun Galatasaray Lisesi önüne gelmesiyle iki grup birleşti. Burada bir süre daha slogan atan grup daha sonra tekrar Tünel meydanına doğru yürüdü.

İZMİR'DE DE ETEKLİ EYLEM

İzmir Alsancak'ta, LGBTİ bireyler Özgecan Aslan'ın öldürülmesini ve kadına şiddeti protesto etti. Eyleme bazı erkek protestocular da etek giyerek katıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Sevinç Pastanesi önünde, toplanan eylemciler kadına şiddetin son bulmasını istedi. 'Kadın cinayetlerine son' diye sloganlar atan, şiddeti kınayan dövizler taşıyan LGBTİ bireylere İzmirliler de destek verdi. Protestocular müzik aletleriyle şarkılar söyleyip kadına şiddete dikkat çekti.

Bu arada sosyal medya üzerinden örgütlenen bazı erkekler de eyleme topuklu ayakkabı ve etekle katıldı. Etekli eylemciler, "Kadına yönelik bu şiddeti gördükçe erkekliğimizden utanıyoruz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Genetik Profesörü Ali Nihat Bozcuk hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İbrahim Tatlıses AKP'den aday adayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...