21 Şubat 2015 16:46

Mamak’ta Özgecan için yürüdüler

Ankara Mamak’ta İmat Köyü Derneği (İMAT-DER) Kadın ve Gençlik Kolları çağrıcılığıyla Mamak emek ve demokrasi güçleri Özgecan Aslan için yürüyüş yaptı.

Paylaş

Ankara Mamak’ta İmat Köyü Derneği (İMAT-DER) Kadın ve Gençlik Kolları çağrıcılığıyla Mamak emek ve demokrasi güçleri Özgecan Aslan için yürüyüş yaptı.

İMAT-DER önünden başlayan yürüyüşte kadınlar ve erkekler “Özgecan Aslan, tacize isyan, tecavüze isyan” pankartı taşıdı. ‘Jîn, jîyan, azadî’, ‘Yasta değil isyandayız’ sloganları atan emek ve demokrasi güçlerini Tuzluçayır Meydanı’nda Kızkardeşim Dayanışma Derneği üyeleri alkış ve sloganlarla karşıladı.

Mamak emek ve demokrasi güçleri Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan ve kadın cinayetlerinde yaşamını yitiren tüm kadınlar için bugün Mamak’ta yürüyüş gerçekleştirdi. Kadın ve erkeklerin bir arada olduğu yürüyüşte kadın cinayetlerinin son bulması mesajı verildi. Açıklamayı yapan İMAT-DER Kadın Kollarından Mücella Uzun kadın cinayetlerinin ilk olmadığı söyledi. Cinayetlerin artarak devam ettiğini kaydeden Uzun, “Dün Münevver bugün Özgecan, şimdi sıra hangimizde?” dedi. Kadınların güven içinde yaşamak istediği ve bu vahşete sessiz kalmayacakları belirten Uzun,“Sadece Özgecan için değil, bugüne kadar şiddete maruz kalmış ve katledilmiş bütün kadınlar için sesimizi duyuracağız, tepkimizi göstereceğiz, kadın düşmanı AKP ve politikalarına karşı mücadelemizi hayatımızın her alanında sürdüreceğiz” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nurtepeli ve Güzeltepeli kadınlardan kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

21 Şubat Dünya Ana Dili Günü kutlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa