21 Şubat 2015 13:42

Polis devleti paketine karşı omuz omuza yürüyüş!

Hükümetin, muhalefetin bütün tepkilerine rağmen yasalaştırmak için Meclis’te muhalefet partileri vekillerine saldırmak dahil her türlü yönteme başvurduğu “İç Güvenlik Paketi”ne karşı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Birleşik Haziran Hareketi (BHH) omuz omuza eylem yaptı.

Paylaş

Hükümetin, muhalefetin bütün tepkilerine rağmen yasalaştırmak için Meclis’te muhalefet partileri vekillerine saldırmak dahil her türlü yönteme başvurduğu “İç Güvenlik Paketi”ne karşı,  Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Birleşik Haziran Hareketi (BHH) omuz omuza eylem yaptı.

HDK ve BHH’nin çağrısıyla bugün saat 17.00’de İstanbul’da Taksim Tünel’de bir araya gelen binlerce kişi, “AKP’ye değil halklara güvenlik-Faşizme karşı omuz omuza” pankartı arkasında, yürüdü. Berkin Elvan’ın annesi ve babası da eyleme katılanlar arasındaydı.
Kitle “Faşizme karşı omuz omuza”, “İç Güvenlik Yasası’na hayır”, “Hırsız Katil Erdoğan”, “Faşizm yasasına Hayır”, “Diktatörlük yasasına hayır” sloganlarıyla Galatasaray’a yürüdü.

SAMİ ELVAN: DEVLET TERÖRÜ YASALAŞACAK

Galatasaray Meydanı’nda ilk açıklamayı Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan yaptı. “AKP, güvenlik anlayışıyla kendi yurttaşlarına yönelik baskı, şiddet ve imha politikası üzerine kurulu olan hukuk sistemini ‘düşman ceza hukuku’ olarak önümüzü getirmiştir” diyen Elvan, bu anlayışa göre düşmanın Hükümetin suç politikasına göre belirleneceğini söyledi.

Kolluk kuvvetlerinin kullandığı şiddetin “orantılı” olup olmadığına dair tartışmanın da bu pratikte yapılamayacağını belirten Sami Elvan, “Yani ‘devlet terörü’ yasallaşacak ve hukuki dayanağı sahip olacaktır. Toplum ‘düşman’ olan, ‘düşman olmayan’ bir hukuka göre yönetilemez.” dedi.

TÜZEL: İZİN VERMEYECEĞİZ!

Elvan’ın ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise, şöyle konuştu: “Toplum düzeni bu tarz bir diktatörlük yasası ile yönetilemez. Eğer toplum düzenini korumak istiyorsanız, çocuk katillerini, kadın cinayetlerini, grev yasaklarını, önleyin. Ama bakın görüyorsunuz Antep’te esnafın elinde molotof yoktu,  polis amiri polise ‘sık ulan sık’ dedi. Meclis’te 4 gündür tartışılan ‘İç Güvenlik Paketi’ görüşmelerinde AKP’li olmayan milletvekillerini dahi bir suç potansiyeli taşıyan kişiler olarak görüyorlar. Olağan şüpheli olarak görüyorlar.”

Bu yasanın geçmesine izin vermeyeceklerini belirten Tüzel, “Bu yasa yargısız infazların, gözaltında kayıpların, işkencelerin fermanı olacak” dedi.   

Eylem sırasında 2 TOMA hazır beklerken, çok sayıda çevik kuvvet de dikkati çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ESKİŞEHİR'DE İÇ GÜVENLİK YASASINA TEPKİ YÜRÜYÜŞÜ

ÖNCEKİ HABER

Taraftarlar kadına yönelik şiddeti kınadı

SONRAKİ HABER

Hükümet dinlemiyor, kadına şiddet hız kesmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa