21 Şubat 2015 13:13

Federal Kürdistan Parlamentosu önünde idam protestosu

İran rejiminin Kürt siyasi tutuklular Saman Nesim ile Ali Efşarî ve Habîbullah Efşarî kardeşleri idam etmesi Federal Kürdistan Bölge Parlamentosu önünde protesto edildi.

Paylaş

İran rejiminin Kürt siyasi tutuklular Saman Nesim ile Ali Efşarî ve Habîbullah Efşarî kardeşleri idam etmesi Federal Kürdistan Bölge Parlamentosu önünde protesto edildi.

Doğu Kürdistan'ın Urmiye kentindeki cezaevinde tutulan siyasi tutuklulardan Saman Nesim ile Ali Efşarî ve Habîbullah Efşarî kardeşlerin, İran rejimi tarafından dün idam edilmesi Federe Kürdistan Bölgesi'nde de tepkiye yol açtı. Yapılan idamlara dönük tepki, Federal Kürdistan Bölge Parlamentosu önünde yapılan açıklama ile ortaya konuldu.

Yapılan açıklamaya siyasi parti temsilcileri, kitle örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

İdam edilen Kürt siyasetçilerin posterlerinin yanı sıra PAJK bayraklarının taşındığı açıklamada, Kürt siyasetçilerinin idam edilmesi sonrası Federe Kürdistan Hükümeti'nin, İran rejimine karşı tutumunu belirlemesi gerektiği vurgulandı.

Siyasi ve Sivil Tutuklular Girişimi yöneticisi Fûad Zîndanî tarafından parlamento binası önünde yapılan açıklamada, İran rejiminin, Kürt siyasetçilerine yönelik 35 yıldır idam kararları aldığına işaret edilerek, "İran rejimi, yaptığı bu insanlı dışı uygulama ile olumsuz bir süreç başlatmıştır" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından parlamentonun önünden geçen yol kısa süreli olarak trafiğe kapatıldıktan sonra protesto eylemi son buldu. (Erbil/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakan, 'müjde' bekleyen taşeron işçileri görmedi

SONRAKİ HABER

Taraftarlar kadına yönelik şiddeti kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...