21 Şubat 2015 11:15

Vosvoslar, Özgecan için şehir turu attı

Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği üyeleri, Mersin’de vahşice öldürülen Özgecan Aslan cinayetini protesto ve ‘kadına şiddete hayır’ demek için Başkent sokaklarında araçlarıyla tur attı.

Paylaş

Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği üyeleri otomobilleriyle, Konya Yolu Ankara giriş kapısı yanında toplandı. Vosvosçular, araçlarına Özgecan’ın resminin yanı sıra ‘Kadın cinayetlerini ve tecavüzlerini kınıyoruz’, ‘Anneler ağlamasın, ocaklar sönmesin’ dövizleri yapıştırdı. 

Dernek Başkanı Hasan Berber, kadınlara yönelik şiddete karşı böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlattı. Berber, “Kadınlarımıza ve çocuklarımıza olan endişeli bakışları ortadan kaldırmak için hep birlikte, el ele vererek, çalışacağız.” dedi. Son zamanlarda erkek şiddetinin arttığına dikkat çeken Berber, psikolojik destek ve devletin yardımıyla bu şiddetin önüne geçilebileceğini anlattı. 

Kortej oluşturan grup polis eşliğinde buradan şehir turuna çıktı. Çankaya bölgesinde korna çalmadan sessiz bir şekilde dolaşan Vosvosçular, araçlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çankaya giriş kapısına sürdü. Vosvosçuları burada Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği üyeleri karşıladı. Kadına yönelik şiddetin durmasını isteyen iki dernek üyeleri burada basın açıklaması yaptı. 

'ARTIK AVAZIMIZ ÇIKTIĞI KADAR BAĞIRMANIN ZAMANIDIR'
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği adına konuşan Özlem Başdoğan, “Haklı şiddet yoktur, artık avazımız çıktığı kadar bağırmanın zamanıdır. Çıktığımız bu yolda taleplerimizin ve yapılması gerekenlerin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Şiddeti uygulamanın ilk koşulu eşitlikten korkmamaktır. Yalnızca resmi veriler baz alınarak, kadınlara yönelik suç ve ihlallerin azaldığı iddia edilemez. Düşük rakamlar görmezden gelinemez. Kadınlar, berdel, zorla evlilik, enses var diyorlarsa vardı. Ve bunları yaşayan bir kadın bile fazladır.” dedi. Aile Bakanlığı’nın bu konuda ilk muhatap olduğunu aktaran Başdoğan, kadın şiddeti konusunda hükümetin bir politikasının olması gerektiğinin altını çizdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

9. Evrim Konferansı ODTÜ'de başladı

SONRAKİ HABER

Demirtaş, Özgür Kazova İşçi Kooperatifi'ni ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...