21 Şubat 2015 10:19

9. Evrim Konferansı ODTÜ'de başladı

ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN) ve Evrim Ağacı tarafından gerçekleştirilen konferansa Türkiye'nin dört bir yanından bilim insanları ve öğrenciler katılıyor. (Fotoğraf: @anltgy)

Paylaş

Geçtiğimiz yıl hayata veda eden evrimsel biyolojinin önemli ismi Prof. Dr. Aykut Kence anısına düzenlenen 9. Evrim Konferansı, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde başladı. ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN) ve Evrim Ağacı tarafından gerçekleştirilen konferansa Türkiye'nin dört bir yanından bilim insanları ve öğrenciler katılıyor.

Tarsus'ta katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan şahsında kadın cinayetlerinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başlayan konferansın açılışına ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Ersan Akyıldız, Avrupa Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi ve Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz da katıldı. 
Açılışta konuşan ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, bilim kültürünün inancın değil, sorgulamanın kültürü olduğunu vurguladı. Evrim kuramının doğal dünyanın anlaşılması için en açık ve en bilimsel kuram olduğunu belirten Acar, tarımdan tıbba her alanda evrim kuramının insanlığın yararına önemli katkılar sağladığını söyledi. Acar, konferansın evrimsel biyolojinin halka ulaştırılmasına hizmet etmesi dileklerini iletti. 
Konferansın Organizasyon Komitesi Başkanı Oğuzhan Beğik de, geçen yıl yaşamını yitiren Prof. Dr. Aykut Kence'nin hayatı boyunca aldığı tehditleri umursamadan bilimin ışığında hareket ettiğini söyledi. Kence'nin sağlığını yitirme pahasına bilimsel çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Beğik, bu nedenle Kence'nin öğrencileri için “sadece bir bilim insanı değil, aynı zamanda bir kahraman ve bir önder” olduğunu dile getirdi. Beğik, Kence'nin yaktığı bilim meşalesini bundan sonra kendilerinin taşıyacakları ifade etti. Bilimsel ve özgür eğitimin temel taşlarından birinin evrim kuramı olduğunu belirten Beğik, bu nedenle konferansı evrim kuramının halka ulaştırılması çabasının bir parçası olarak gördüklerini söyledi.
Konferans, yapılacak sunumlarla yarın da devam edecek. (Ankara/EVRENSEL)

Genetik Profesörü Ali Nihat Bozcuk hayatını kaybetti

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Ege'deki can kaybından AKP sorumlu

SONRAKİ HABER

Vosvoslar, Özgecan için şehir turu attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...