21 Şubat 2015 05:43

Ege Üniversitesi'nde 7 öğrenci gözaltına alındı

Ege Üniversitesi'nde dün akşam ülkücü bir grubun saldırısı ile başlayan olaylarda bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından 7 öğrenci gözaltına alındı.

Paylaş

Ege Üniversitesi'nde, HDK standına yönelik ırkçı bir grup öğrencinin bıçak ve satırlarla saldırması ve Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölmesi sonrası Özgürlükçü Hukukçular Derneği üyesi avukatlar kriz masası kurdu. Kriz masasından alınan bilgiye göre, 3 Kürt öğrencinin de yaralandığı olaylar sırasında, 7 öğrenci gözaltına alınırken bunlardan birinin ağır yaralanarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Nurullah S. olduğu öğrenildi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
Öte yandan Çakıroğlu’nun cenazesi, otopsi işleminin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Dün Meclis’te yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da cenaze için İzmir’e gitti. Cenaze, bugün ikindi namazının ardından, Bayraklı ilçesi Fatih Camisi’nde kılınacak namazdan sonra toprağa verilecek.

ÇAKIROĞLU'NUN ÖLÜMÜNDE İHMAL İDDİASI
Sosyal medyada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili polisin çok büyük ihmali bulunduğu iddiaları yer aldı. Ege Üniversitesi’ndeki gerginlik bir haftadır devam etmesine rağmen polisin, bir kişinin öldüğü ve biri ağır çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan önce neden tedbir almadığı konuşuluyor. Polis tedbir aldıysa ellerindeki satır ve bıçaklar bulunan öğrencilerin üniversiteye nasıl girdiği de merak ediliyor. Ayrıca olayların yaşandığı kampüs, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 2–3 dakika mesafede bulunmasına rağmen ambulansın 45 dakikada geldiği iddia edilmişti. (İZMİR)

Ege Üniversitesinde ülkücü saldırı: 1 ölü

 

ÖNCEKİ HABER

'İç Güvenlik Paketi' görüşülmeye başlandı

SONRAKİ HABER

Can Dündar'a soruşturma, Ahmet Şık'a uyarı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...