20 Şubat 2015 18:55

Zozani: HDP olarak bu yasanın çıkmaması için direneceğiz

HDP Milletvekili Adil Zozani, HDP olarak iç güvenlik yasasına karşı direneceklerini bu yasanın bu haliyle bu parlamentodan geçmeyeceğini söyledi.

Paylaş

Zozani, “Bu yasa darbe yasasıdır, özel hâl, olağanüstü hâl uygulama zeminini hazırlayacak bir yasa tasarısıdır. Molotofla ilgili kimi korkutuyorsunuz Allah'ınızı severseniz? Bakın, bu yasadan en az zarar görecek grup HDP grubudur, bizim kitlemizdir çünkü biz buralara katbekat zulmü gerimizde bırakarak geldik, ateşte sınandık, ölümü ensemizde hissettik ama diz çökmedik, dimdik ayakta durduk, sizin gibi nice hükûmetleri tarihin çöp sepetine attık; biz var olduk. Ama bu yasa, artık sadece HDP'ye yönelik bir yasa değil, bizim tabanımıza yönelik bir yasa değil. Bu yasa çıktığında, evet, hiç kimse kendini Türkiye'de güvende hissetmeyecektir.” diye konuştu. 

'UYGULAMALI BİR TASARI GÖRÜŞÜLÜYOR'

AK Parti iktidarının kendini güvenceye alan bir yasa tasarısı ve bu yasa tasarısını ille de Genel Kurula kabul ettireceği iddiasıyla burada zor kullanarak da geçirebileceğini düşündüğünü kaydeden Zozani, “Kapalı oturumda olan esasında bu. Türkiye kamuoyunun kapalı oturumda duymasında, bilmesinde beis olan hiçbir şey söz konusu değildir. Ama sizin açınızdan, grubunuz açısından Türkiye kamuoyunun bilmesinde beis olan şeylerin olduğu aşikâr. Türkiye kamuoyunun bu tutanaklar, bu görüntüler açıklandığı zaman göreceği nedir? Ak Parti iktidarının şiddet yüzü, şiddetini görecektir. Esasında, Türkiye'de Parlamento tarihi boyunca ilk defa uygulamalı bir tasarı Genel Kurulda görüşülüyor, uygulayarak görüşüyorsunuz. Biz de buna karşı çıkıyoruz.” diye konuştu.

“Bu yasa çıktığında, sizin kravatlı olarak burada yaptığınız zulmü polis mislisiyle sokakta gerçekleştirecektir. Biz bunu biliyoruz” diyen Zozani, “Kravatlı olarak burada yaptığınızın katbekat fazlasını polis sokakta gerçekleştirecektir. Size bağlı kolluk kuvvetleri bunu gerçekleştirecektir. Esasında buna emniyet teşkilatı dememek lazım. AKP devletinin özel koruma birliklerinin yapacağı şeyleri söylüyoruz. Bunun için karşıyız. Bunun için itirazlarımızı dile getiriyoruz. Başbakanı bir tarafa bırakalım, bugün Cumhurbaşkanı da Parlamentonun gündemine müdahale ediyor, ‘Bu yasa öyle ama böyle geçecek.’ diyor. Anayasa'nın hangi sayfasında, hangi maddesinde Cumhurbaşkanına böyle bir yetki verilmiş? Cumhurbaşkanı meydanda, köy köy -neredeyse şehir şehir diyecektim, onu da geçmiş- dolaşıyor, Ak Parti'ye oy talep ediyor, Parlamentonun gündemine müdahale ediyor. E, vallahi, sayın milletvekilleri, buna karşı direnmek haktır, bilirsiniz, direnmek de bizim fıtratımızda vardır” şeklinde konuştu. 

HDP olarak bu yasaya karşı direneceklerini bu yasanın bu hâliyle bu Parlamentodan geçmeyeceğini ifade eden Zozani, “Onu açık ve net söylüyoruz. Bu yasa özel hâl, olağanüstü hâl uygulama zeminini hazırlayacak bir yasa tasarısıdır. Dolayısıyla, bizim bu yasaya karşı kendi tutumumuzu ortaya koymamız, bizim açımızdan da doğal bir haktır." (Ankara/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

YİBO'da Kürtçe kirizi

SONRAKİ HABER

Sanal düzeniniz için 8 üretkenlik uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...