20 Şubat 2015 17:42

'Türkiye’de kar bile siyaset tarafından lekelenebilir'

Kadıköy’de arkadaşlarıyla kar topu oynarken bıçaklanarak öldürülen Gazeteci Nuh Köklü’nün ölümü, yabancı basında 'Türkiye’de kar bile siyaset tarafından lekelenebilir' şeklinde yorumlandı.

Paylaş

New York Times Gazetesi, Köklü cinayetinin ardından esnaf tarafından asılan  “Camlarımıza kar topu atmak serbesttir” ilanlarına  dikkat çekerek girdiği haberinde İstanbul’da yoğun karın 14 milyonluk kenti hazırlıksız yakaladığını, trafik ve ulaşım durduğunu, ağaçlar düşüp yolları bloke ettiğini, okul ve işyerlerinin  kapandığını, bazılarının da kar adamı yaparken bazılarının da kovaları kar topu ile doldurarak mahalledeki kar savaşına hazırlandığını anlatıyor.

Ancak “O zaman Kadıköy’de bela çıktı” diyen gazete, Nuh  Köklü’nün  Salı gecesi  arkadaşlarıyla birlikte kar topu oynarken toplardan birinin bir dükkanın camına isabet etmesi üzerine dışarıya fırlayıp gruba saldıran dükkan sahibinin Köklü’yü bıcaklayarak nasıl öldürdüğünü aktarıyor ve “Köklü’nün ölümü, tüm kentte şok dalgaları yarattı  ve hemen siyasi tonlara büründü” yorumunu yapıyor.

Haberde  akrabalarının  cinayetin Köklü’nün iç güvenlik paketinin protesto edildiği bir gösteriden eve dönerken meydana geldiğine dikkat çekerek bunun Köklü’yü bir “hedef” haline getirmiş olabileceğini söyledikleri, bir gazeteci örgütünün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kasım ayında esnaf için sarfettiği  “Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdirİ hakemdir" ifadelerine işaret ettiği belirtiliyor.

Kadıköy halkının ise belki katledilen  komşunun duygularını daha iyi yansıtabilecek bir reaksiyon ile Çarşamba ve Perşembe günleri daha fazla kar topu savaşı düzenlerken aynı hissiyat içindeki esnafın ise ilanlar astığı söylüyor. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Ermenek'te 4 aydır işsiz kalan işçiler isyanda

SONRAKİ HABER

Kadına yönelik şiddete vosvoslu protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...