20 Şubat 2015 17:26

Arınç: Sosyal facia olarak boşanmalar artıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Özgecan Aslan’ın katledilmesiyle ilgili, 'Aklımızın ermediği de, sizin bildiğiniz bir şey varsa ne olur söyleyin onuda yapalım. Bu hepimizin meselesidir çünkü' dedi. Arınç, boşanmaları 'sosyal facia' olarak değerlendirdi.

Paylaş

Bursa Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nın (BESOB) düzenlediği başarılı esnaf kadınlara ödül törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BESOB’un 105 odası ve 90 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük esnaf kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “Bende her Bursa'ya geldiğimde sizleri ziyaret etmek istedim. Perakende ticaretin düzenlenmesi ile ilgili kanunun çıkmasını söylüyordum. Belki içinizden biri ‘bunu söylemiyorsun ama hükümetsiniz üstelik başbakan yardımcısısınız ‘niye bunu çıkarmıyorsunuz?’ diyebilir. Bunu yüzümüze söylemediniz ama ben olsam en azından bu aklımdan geçerdi. Arkadaşlar, 20 yıldır Parlamento'dayım, 20 yıldır takip ettiğimiz bir konudur. Ama ne hikmetse AVM’ler, büyük alışveriş merkezleri, onların ödeği vergiler, yurt içi ve yurt dışı lobileri böyle bir kanunun çıkmasına engel oluyordu. Geçtiğimiz bayramlaşmadaydı ‘bunu çıkaracağız’ diye söz vermiştim. Gider gitmez Bakanlar Kurulu'nda bunu ele aldık. Süratle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız sevk etti, TESK'in de katkısı ile geçtiğimiz bir ay içinde bu kanun çıktı. Cumhurbaşkanımız tarafından da imzalanarak yürürlüğe sokulmuş oldu. 'Hayırlı olsun.' Esnaf ve sanatkarımızı koruyucu, onlara yeni imkanlar tanışan, işyeri açılmasına kolaylık tanıyan bir kanun olarak yürürlükte” dedi.

BURSASPOR’A DESTEK OLALIM

Bursaspor’un da Bursa’nın en büyük değerlerinden birini olduğunu belirten Bülent Arınç, “Bir şehir takımına sahip çıkarsa başarılı olur, çıkmazsa olmaz. Bu nedenle Bursa’nın kendi halkı genciyle, orta yaşlısıyla, ihtiyarıyla, kadın ve erkeği ile çocukları ile Bursaspor’a sahip çıkarsa, o takım başarıdan başarıya koşar” diye konuştu.

KADINLARA BAYAN MI DENİR

Ödül alacak bayanlara da seslenen Bülent Arınç, “Biz daha çok ‘hanım’ tabirini kullanıyoruz, ‘bayan’ diyoruz, ama siyasette bizim maariflerimiz bana kızıyorlar, ‘kadın’ diyeceksin diyorlar. Ağzımız alışmış belki doğrusu o ama ben her zaman hanımefendi demeyi tercih ediyorum. Bir başka türlü hitap edemiyorum. Ama şimdi dünyada artık ‘kadın’ deniyormuş. Yani kadın demekte, hanımefendi demekte, bayan demekte bence üçünü de zaman zaman kullanabilmeliyiz” şeklinde konuştu. 

SOSYAL FACİA OLARAK BOŞANMALAR ARTIYOR

Son zamanlarda Türkiye’de boşanmaların arttığına da değinen Arınç, aile için kadının önemine dikkat çekerek, “Türkiye’de bir sosyal facia olarak evliliğin artmakta olduğunu görüyoruz ama boşanmaların onun biraz daha önüne geçtiğini görüyoruz. Bu çok yanlış, üzücü bir olay. Boşanmaların onlarca sebebi olabilir ama sebepleri ortadan kaldırmak mutlu bir aile yuvasını meydana getirmek zorundayız.” 

Özgecan Aslan’ın katledilmesine de değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kadınların mukaddes birer emanet olduğunu belirterek, sözlerini şöyle noktaladı: “Böyle bir varlığı vahşice katleden, ona karşı şiddet kullanan, onun haysiyetini, onurunu yerlerde sürükleyen vahşiler ve katillerin aramızda dolaşıyor olması bizi çok üzüyor. Öldüğü için hepimiz çok üzgünüz , yaralandığı için hepimiz çok üzgünüz, yüzüne tekme, darbe yediği için hepimiz üzgünüz. Bunları çözmemiz lazım. Bunlara imkan ve fırsat vermemek lazım, bunları yapanlara en ağır cezaları vermek lazım. Biz bunları yapıyoruz, aklımızın erdiği bütün tedbirleri de alıyoruz, ama ne var ki bir rüzgar esiyor ki bunlar hala devam ediyor. Aklımızın ermediği de, sizin bildiğiniz bir şey varsa ne olur söyleyin onuda yapalım. Bu hepimizin meselesidir çünkü." (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD ve bonzai araştırma önergeleri AKP oylarıyla reddedildi

SONRAKİ HABER

Ermenek'te 4 aydır işsiz kalan işçiler isyanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...