20 Şubat 2015 13:55

‘O kitaplar’ çocuklara zararlıymış

İzmir İl Milli Eğitim Müfettişleri, Çiğli Kaymakamlığı tarafından öğrencilere dağıtılan 81 kitabın 47’sinin çocuklara uygun olmadığını belirterek, kitapları öğrencilere okutmayan öğretmenlere açılan soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Paylaş

İzmir İl Milli Eğitim Müfettişleri, Çiğli Kaymakamlığı tarafından öğrencilere dağıtılan 81 kitabın 47’sinin çocuklara uygun olmadığını belirterek, kitapları öğrencilere okutmayan öğretmenlere açılan soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. 

Çiğli Kaymakamlığı geçtiğimiz sene ilçedeki okullara, ‘81 İle 81 Kitap Projesi’ kapsamında kitaplar yollamıştı. Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube kitapların gerici, ırkçı, cinsiyetçi ve ayrımcı olduğunu dile getirmişti. 

Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün kitapların öğrencilerine okutmaya karşı çıkan öğretmenlerle ilgili başlattığı soruşturma geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. İl Milli Eğitim Müfetişleri tarafından hazırlanan İnceleme ve  Soruşturma Raporunun sonuç kısmında incelemesi yapılan kitapların 47’sinin ‘çocukları olumsuz etkileyebilecek, pedagojik, bilimsel ve laik eğitimin anlayışına uygun olmadığı, cinsiyetçi, ötekileştirici, şiddeti normalleştirici içeriklere sahip olduğu ve çocuğu her türlü istismara karşı koruyucu nitelikte olmadığı’ belirlendi.  Belirtilen 47 kitabın projeden arındırılması gerektiğinin dile getirildiği raporda, kitapları öğrencilerine okutmayan öğretmenlere açılan disiplin soruşturmasının da iptal edilmesi istendi. 

‘HAKLILIĞIMIZ ORTAYA ÇIKTI’

Konuyla ilgili Eğitim Sen 2 No’lu Şube de basın toplantısı düzenlendi. Haklılıklarının ortaya çıktığını dile getiren Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, “Kanayan yaramız olan kadın cinayetlerinin, tecavüzlerinin yaygınlığı göz önüne alındığında ; gelecekte muhtemel Özgecan’ların kesik kollarında ve yanık vücutlarındaki kendi  eğitsel ve yönetsel parmak izlerinin farkındalar mı? Çocuklarımızı korudukları için teşekkür edecekleri eğitimcilere soruşturma açtıkları için yüzleri kızaracak mı? Yoksa yine ‘Nasıl yapar da bu projeyi bu karşı çıkanlara uygulattırırız’ diye üstün gelme  derdine mi düşecekler? 47 kitabı çıkarıp yerine yenilerini koyunca sorumlulukları bitecek mi? Laik, bilimsel, ana dilinde kamusal eğitim mücadelemizin hızı kesilmeyecektir” diye konuştu. 

İzmir Milletvekili Alaaddin Yüksel bu projeye karşı çıkan öğretmenler hakkında değil Çiğli Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma açılmasını istedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklular ölümün eşiğinde

SONRAKİ HABER

Divan işçileri baskıları protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...