20 Şubat 2015 13:42

Angarya nöbete angarya ceza!

Angarya nöbet uygulamasına karşı nöbet tutmama kararı alan eğitimcilere Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden tehdit gibi yazı geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda nöbet tutmayan eğitimcilerin cezalandırılacağı ifade edildi. Cezalandırma işlemi “Sendikal hakların makul şekilde kullanılıp kullanılmadığı tartışılmalıdır” diye savunuldu.

Paylaş

Angarya nöbet uygulamasına karşı nöbet tutmama kararı alan eğitimcilere Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünden tehdit gibi yazı geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda nöbet tutmayan eğitimcilerin cezalandırılacağı ifade edildi. Cezalandırma işlemi  “Sendikal hakların makul şekilde kullanılıp kullanılmadığı tartışılmalıdır” diye savunuldu.

HAK ARAYAN EĞİTİMCİYE CEZA!

Eğitimcilerin eylem kararına karşı Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçelere yolladığı yazı şöyle: “Sendikaların yetkili kurulları tarafından alınan kararlar gereğince üyelerinin sendikal faaliyetlerde bulunma hakları var ise de; sendikal hakların kullanılması kamu hizmetinin gerektiği gibi yürütülmesine engel olmamalıdır. Her somut olayda sendikal hakların makul şekilde kullanılıp kullanılmadığı tartışılmalıdır. Nöbet görevinin her ayın ilk haftası yerine getirilmemesine ilişkin eylemin süreklilik arz edeceği ve kamu hizmetinin yerine getirilmesine engel olacağı açıktır. Buna göre birden fazla nöbet tutmama eylemi hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125. Ve devam eden maddeleri ve diğer ilgili mevzuat gereğince disiplin soruşturması yapılarak, gerekli disiplin cezasının verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.” (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HES direnişleri İsveç’te tez konusu oldu

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklular ölümün eşiğinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...