20 Şubat 2015 13:16

Van'da çocuklar ana dili gününü şarkılarla kutladı

Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde çocuklar için oluşturulan sınıfta 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü kutlandı. 5 ila 8 yaş arasında ki 25 çocuk, ana dili gününü söyledikleri şarkılarla kutladı.

Paylaş

Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde çocuklar için oluşturulan sınıfta 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü kutlandı. 5 ila 8 yaş arasındaki 25 çocuk, ana dili gününü söyledikleri şarkılarla kutladı.
 
Van Büyükşehir Belediyesi Rojin Kadın Yaşam Merkezi’nde çocuklar için oluşturulan sınıfta Kürtçe dil eğitimi verilerek etkinlikler yapılıyor. 21 Şubat Dünya Ana Dili Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte çocuklar Kürtçe şarkılar söyleyerek "Em Zimanê Xwe Dixwazin", "Em Perwerdehiya Zimanê Xwe Dixwazin" yazılı dövizler açtı.
 
Etkinlikte konuşan Kürt Dili Eğitmeni Behice Erbağa, 21 Şubat Dünya Ana Dili gününü kutlayarak, Kürt dilinin egemen devletin etkisi altında kaldığını söyledi. Kürt dilinin şimdiye kadar yasak olduğunu vurgulayan Erbağa, bu yasaklara karşı annelerin güçlü bir mücadele vererek Kürt dilini bugüne getirdiklerini bunun için anneleri kutladı. Erbağa, “Sistem, evimizin içine bile girmiş durumdadır. Ama sistemin bizi etkisi altına almasına müsaade etmemeliyiz. Sistem, bir milletin kültür ve dilini etki altına alarak, yasaklayarak elinden alırsa her şeyini elinden almış olur. Bunun için annelerimizin omuzlarında büyük bir yük var. Umut ediyoruz ki anneler bundan sonra bu konuya bu zihniyetle yaklaşırlar. Ana dilimizi evde, sokakta, çarşıda her yerde konuşalım" dedi.
 
Etkinlikte çocuklar söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Annelerinin de şarkılarına eşlik ettiği çocuklara, Kadın Politikaları Daire Başkanı Sevgi Özdinç, tarafından Kürtçe hikâye kitapları hediye edildi. (Van/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Şerzan Kurt'un katiline 'tahrik' indirimi!

SONRAKİ HABER

HES direnişleri İsveç’te tez konusu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...