20 Şubat 2015 12:04

AKP'den İç Güvenlik Paketi hazırlığı: 'İsyan bastırma mermileri' yolda

İç Güvenlik Paketi'ni geçirmeye çalışan AKP hükümeti 'isyan bastırma mermileri' sipariş etti. İddiaya göre; Kargo ile gönderilen mermiler insanın bedenine girdikten sonra çok daha geniş bir delik açarak çıkıyor ve büyük hasar bırakıyor. Dünya çapında tartışma konusu olan ve Fransa’da kullanımı durdurulan Hollow Point’leri özel harekatçılar kullanıyor.

Paylaş

İç Güvenlik Paketi'ni geçirmeye çalışan AKP hükümeti "isyan bastırma mermileri" sipariş etti. İddiaya göre; Kargo ile gönderilen mermiler insanın bedenine girdikten sonra çok daha geniş bir delik açarak çıkıyor ve büyük hasar bırakıyor. Dünya çapında tartışma konusu olan ve Fransa’da kullanımı durdurulan Hollow Point’leri özel harekatçılar kullanıyor.

Sendika.Org’da yer alan habere göre ABD-İzlanda-Hamburg-Frankfurt-Ankara rotasında seyreden kargodan siyah folyo ile sarılı 16 palet mal indirildi. Paketi gönderen “Hornady Manufacturing Company” adlı ABD’li bir silah şirketi. Alıcı ise Emniyet Genel Müdürlüğü, Aşağı Ayrancı, Çankaya, Ankara.

Bu 16 paletlik büyük hacimli kargo, “çukur uçlu” mermilerden oluşuyor. Mermilerin çukur uçlarına içi sıvı ile dolu kırmızı plastik başlıklar yerleştirilmiş.

İKİ YIL ÖNCE 3 MİLYON MERMİ SİPARİŞİ VERİLMİŞTİ

Aralık 2012’de Emniyet Genel Müdürlüğünün, polislere “zırh delen” mermi olarak da bilindiği belirtilen “hollow point”lerden alacağı duyurulmuştu.

Emniyet mevcut mermilerin “silahlı saldırganlar” üzerinde etkisiz kaldığı gerekçesiyle tüm polisler için “hollow point” mermi için ihaleye gideceğini açıklamış, silahlı saldırganlara karşı olduğu ve yalnızca “terör” olaylarında kullanılacağı iddia edilen mermiden tam “3 milyon adet” alınacağını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akteks işçisi ayakta

SONRAKİ HABER

Davutoğlu'dan muhalefete: Bunlar molotofçu koalisyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...