20 Şubat 2015 11:52

‘Öğrencileri tacize zorlamak suç değil mi?’

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Antalya Kepez’de bulunan Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz G.’nin kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri tacize teşvik ettiği iddialarını TBMM’ye taşıdı.

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Antalya Kepez’de bulunan  Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz G.’nin kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri tacize teşvik ettiği iddialarını TBMM’ye taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tüzel, “Okul idarecilerinin kız öğrencileri okul kıyafetine uymalarını sağlamak için  erkek öğrencileri tacize zorlamaları suç ve suça teşvik değil midir?” diye sordu.  

Dün basına yansıyan olayda müdür yardımcısı olarak yeni atanan Filiz G.’nin, 9 şubatta okuldaki 31 sınıf başkanını toplayarak, “Bu okulda kızlar mini etek, tayt giyiyor. Bu tacize açık bir durumdur. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak” dediği ortaya çıktı.

Levent Tüzel verdiği soru önergesinde, Filiz G.’nin  halen müdür yardımcısı olup olmadığını, kılık kıyafet yönetmeliği serbest kıyafeti içermesine rağmen, kız öğrencilerin neden hedef gösterildiğini ve Filiz G. hakkında ne işlem yapıldığını sordu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın için politika üreten bakanlık istiyoruz

SONRAKİ HABER

YPG Komutanı: Bölgedeki halkların özgür yaşamı için gerekeni yapacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...