20 Şubat 2015 10:56

EMO: Kaçak ve kayıp elektrik bedelleri iade edilsin

TMMOB'a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi elektrik faturalarına yansıtılan kaçak elektrik bedellerinin geri ödenmesi talebiyle dilekçe eylemi gerçekleştirdi.

Paylaş

TMMOB'a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi elektrik faturalarına yansıtılan kaçak elektrik bedellerinin geri ödenmesi talebiyle dilekçe eylemi gerçekleştirdi. Eylemde dağıtım şirketlerine seslenilerek elektrik faturalarına yansıtılan ve bugüne kadar tahsil edilen kayıp ve kaçak bedellerinin iade edilmesi istendi. Eylemde yüklü elektrik faturası ödemek zorunda bırakılan halk yerine AKP Hükümetinin dağıtım şirketlerinin kayıplarının telafi etme çabalarına tepki gösterildi.

EMO tarafından Başkent Elektrik Dağıtım AŞ Ödeme Merkezi önünde bugün yapılan basın açıklamasından sonra kayıp ve kaçak elektrik bedelinin yansıtıldığı elektrik faturası yakılarak, kayıp ve kaçak bedelinin iadesi talebini içeren dilekçeler oda üyeleri tarafından ödeme merkezine verildi. Basın açıklamasını okuyan  Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımısı Şakir Aydoğan, Ocak 2015'ten itibaren yürürlüğe sokulan tarife ile yurttaşın gizli zamma maruz bırakıldığını belirterek 2015'te azaltılması gereken kayıp ve kaçak bedel tutarının faturanın başka kalemine aktarıldığına dikkat çekti. ''Faturalardaki kayıp ve kaçak bedeli, dağıtım bedeli olarak tüketiciden tahsil ediliyor. Böylece 4 kişilik bir ailenin ödemek zorunda kaldığı aylık elektrik faturası 36.4 TL'den 90.5TL'ye fırladı” diyen Aydoğan, dağıtım şirketlerine seslenerek bugüne kadar tahsil edilen kayıp ve kaçak bedellerinin iadesini isitedi. (AnkaraEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara Uluslararası Film Festivalinin teması Kristal Sınır

SONRAKİ HABER

Barış İçin Müzik’i Sascha Goetzel üstlenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa