20 Şubat 2015 09:29

YPJ’li Şirin Kalkan’ı binler uğurladı

Kobanê'de IŞİD'le çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Şirin Kalkan (Silav Dara) Van'da düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Paylaş

Fazıl ERÜŞ
Van

Kobanê'de IŞİD'le çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPJ’li Şirin Kalkan (Silav Dara) Van'da düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Kobanê'de yaşamını yitiren YPJ’li Şirin Kalkan’ın (Silav Dara) cenazesi Gevaş'ta kalabalık araç konvoyla karşılandıktan sonra önce Süphan Mahallesine getirildi. Burada toplanan halk tarafından omuzlara alınan cenaze, daha sonra düzenlenen yürüyüşle Köyiçi mezarlığına getirildi. PKK ve YPG bayraklarını taşıyan kitleyi çevrede bulunan evlerin balkonlarında bulunan anneler zılgıt ve gözyaşlarıyla selamladı. Yürüyüşte PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ve Şirin Kalkan’ın fotoğrafları açılırken sık sık, "Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP" sloganları atıldı.  YPJ’li Kalkan’ın cenazesine HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, DBP Van İl Eş Başkanları Miraz Çallı, Hamiyet Şahin, HDP Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi, Derya Hayva, İlçe Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri, bazı kitle örgütü temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

KADINLAR DEFNETTİ

Kadınların ağıtlar yaktığı cenaze töreninde soğuk havaya rağmen defin işlemleri süresince mezarlığı terk etmeyen yurttaşlar cenazeleri defnetti. YPJ'li Kalkan’ın cenazesi kadınlar tarafından toprağa verildi. Kalkan’ın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin,”Kürdistan şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Silav Dara Kürdistan’ın özgürlüğü ve bağımsızlığı için şehit düşmüştür. Kürt kadınlarının mücadelesi dünyada ses getirdi. Şehitlik mertebesi herkese kısmet olmaz. Tüm Kürdistan halkının başı sağolsun.”

BABA KALKAN: SÖZ VERMİŞTİK

Şahin’in ardından söz alan YPJ’li Kalkan’ın babası Ali Kalkan, "Biz Önder Abdullah Öcalan’a bir söz verdik. Kürdistan’ın özgürlüğü için bedel vereceğiz dedik. Şehidimiz Kürdistan'ın şehididir. Van’ın gelinini ilk önce Kobane’den Önder Apo’nun memleketi olan Urfa’ya getirdim. Orada şehidimizi bir düğüne gidercesine giydirdim ve buraya getirdim. Bu nedenle gelininizin düğününü güzel yapın. Kimsenin ağlamasını istemiyorum. Düşmanı kendimize güldürmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından cenaze töreni sona erdi.

ÖNCEKİ HABER

EMEP Kürdistan Örgütü: Dillere ve halklara özgürlük

SONRAKİ HABER

LİMAK'ın kaçak barajı yüzünden 5 aydır mahsurlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...