20 Şubat 2015 08:32

Eşinin öldürüp parçaladığı Kübra Kart toprağa verildi

İstanbul Çengelköy'de 17 yıllık eşi 43 yaşındaki Tahir Kart tarafından öldürülüp cesedi 52 parçaya ayrılarak çöp konteynerine atılan 42 yaşındaki Kübra Kart, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Cemaller köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Paylaş

İstanbul Çengelköy'de 17 yıllık eşi 43 yaşındaki Tahir Kart tarafından öldürülüp cesedi 52 parçaya ayrılarak çöp konteynerine atılan 42 yaşındaki Kübra Kart, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Cemaller köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kübra Kart'ın cenazesi dün gece köye getirildi. Yakınları, yolun karla kaplı olması nedeniyle köy yolu ayrımında cenaze aracından cenazeyi alıp zincir taktıkları otomobilin bagajına koydu. Cenaze, otomobil bagajında köye getirildi ve cami morguna konuldu. Kardeşinin cenazesini morga koyan Hüseyin Efe, "Kız kardeşimizi 17 yıl önce gelinliği ve duvağıyla teslim etmiştik. Bunlar da bize 17 yıl sonra tabutu ile teslim ettiler. Artık sözün bittiği yerdeyiz" dedi.

Kübra Kart'ın cenazesi, sabah cami morgundan alınıp baba evine götürüldü. Evin önünde Kur'an-ı Kerim okunurken annesi 69 yaşındaki Ayşe Efe, yengesi Cemile Efe ve diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ayşe Efe, "Kızım beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek ağlarken, Cemile Efe de "Nasıl kıydı sana?" diyerek gözyaşı döktü.

Daha sonra evin önünde cenaze namazı kılındı. Ayşe Efe, cenaze namazı sırasında da yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından Kübra Kart'ın cenazesi omuzlara alınarak mezarlığa götürüldü. Cemile Efe, görümcesini el sallayarak uğurladı. Kübra Kart'ın cenazesi, parçalara ayrıldığı için tabutuyla birlikte toprağa verildi.

ANNESİNİN YANINDA BIÇAK ÇEKMİŞ

Kübra Kart'ın, 17 yıl önce komşu köy Olukyanı'ndan evlendiği Tahir Kart'ın babasının kasap olduğu, Tahir Kart'ın da uzun yıllar babasının kasap dükkanında çalıştığı öğrenildi. Evlendikten yaklaşık 2.5 yıl sonra İstanbul'a taşınan çiftin bir süre kapıcılık yaptığı, daha sonra Tahir Kart'ın bir marketin deposunda çalışmaya başladığı belirtildi.

Tahir Kart'ın, yaklaşık 2 yıl önce evlerine gelen kayınvalidesi Ayşe Efe'nin yanında eşine bıçak çektiği ve ölümle tehdit ettiği ileri sürüldü. Yakınları, Kübra Kart'ın, eşinin tehditlerinden korkarak polise gidemediğini söyledi.

'BUZDOLABINDAKİ ETLER İNCELENSİN'

Kübra Kart'ın ağabeyi Hüseyin Efe, Tahir Kart'ın katliamı gerçekleştirdiği evinde buzdolabında et parçaları olduğunu öğrendiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Buzdolabı tamamen et doluymuş. Etlerin kardeşimize ait olabileceği söylendi. Bilmiyoruz. Ama o cani kardeşimizi katlettikten sonra başına oturup saatlerce hayvan doğruyormuş gibi dilim dilim ediyorsa, o buzdolabındaki etlerin de incelenmesini isteriz. 52 parçaya bölünmüş diye bilgi aldık. Eklem yerlerinden, kollarından kesmiş. Kolları tamamen kesip bacaklarını ayırıp vücudunu tamamen kesiyor. Ayrıca yüzüne de çizikler atıyor. Bu kadar vahşice öldürmüş. O yüzden kardeşimizin yüzüne bakamadık. Biz kardeşimizi güzel yüzü ile hatırlamak istiyoruz."

KOMŞULARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Ağabeyi Şahin Efe'nin, Tahir Kart yakalandıktan sonra eve gittiğini ve yukarıya çıkıp komşuları ile görüştüğünü anlatan Hüseyin Efe, şöyle dedi:

"Komşuları, 'Hoşgeldin oğlum, geç kaldınız. Siz neredesiniz, çok geç kaldınız. 3-4 akşamdır burada çok feci kavga sesleri geldi' demişler. Bunu söyleyen komşuları. Biz Türk milleti olarak böyleyiz. 'Bize dokunmayan yılan bin yaşasın' hesabıyla hareket ederiz."

Tahir Kart'ın cesedi yok etmek için yakınlarından yardım aldığını ileri süren Hüseyin Efe, kardeşinin muska yazdırdığı iddiasıyla ilgili ise "Kardeşimiz onunla ilgili bir şey söylemedi, bilmiyoruz. Ancak biz bu olayın peşini bırakmayacağız. O caninin en ağır cezayı alması için mücadele edeceğiz" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Şiraze kaydı: Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenlenecekmiş!

SONRAKİ HABER

EMEP Kürdistan Örgütü: Dillere ve halklara özgürlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...