20 Şubat 2015 08:10

Şiraze kaydı: Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenlenecekmiş!

Hükümete yakın üç gazete Gülen Cemaati’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast hazırlığında olduğunu öne sürdü.

Paylaş

Hükümete yakın üç gazete Gülen Cemaati’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast hazırlığında olduğunu öne sürdü. Üstelik iddiaya göre suikastı yapacak olan da Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran.  Oran iddialara sert tepki göstererek insan hayatı üzerinden kara propaganda için “lanet olsun böyle siyasete” dedi.

Hükümete yakın Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin 3. sınıf film senaryolarını aratmayan iddiasına göre Gülen Cemaati, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızına suikast düzenleyecek! Bugün aynı manşet haberle okuyucu karşısına çıkan üç gazete, Umut Oran’ın ve Emre Uslu’nun Twitter’daki özel mesaj (DM) üzerinden iletişim kurduklarını öne sürdü. Gazeteler CHP’nin seçimlere özel hazırlık yaptığını iddia ederek Sümeyye Erdoğan’a suikast yapılacağını, seçimleri de CHP’nin  kazanacağını yazdı. İnandırıcılığı arttırmak için “Tam bir psikopat”, “Hoca izin verdi katil İstanbul’da”  gibi başlıklar koyarak, gerçekleştiği iddia edilen yazışmaları tam sayfa gösteren gazeteler “Kanlı talimat” başlığı ile de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği “Ailem ve ben tehdit altındayız” sözlerinin kanıtlandığını savundu.

KABATAŞ YALANI GİBİ

3 gazetenin iddiaları üzerine Emre Uslu blog sayfasından bir açıklama yaptı. Yapılanı Gezi direnişi sırasında tezgahlanan Kabataş yalanına benzeten Uslu “Şimdi ne kadar sıkıştınız ki bu sefer Cumhurbaşkanı’nın kızının üzerinden mağduriyet devşirmeye çalışıyorsunuz? Gezi’den daha fazla mı sıkıştınız?” diye sordu. Uslu “Bu kavgada gerçeğin yanına hiç yaklaşmadınız bunu herkes biliyor. Lakin yalan malzemeniz de mi bitti de bir genç kızı yalanınıza malzeme yapıyorsunuz? Sizin hiç ahlakınız, hiç izanınız yok mu. Kadını çocuğu bu kavgaya neden karıştırırsınız?” ifadelerini kullandı.

ORAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Hükümet gazeteleri  Akşam, Star ve Güneş daha önce de Gülen Cemaati üyesi olduğu iddia edilen Twitter fenomeni fuatavni’nin Taraf yazarı Emre Uslu olduğunu iddia etmişti. İddiasını güçlendirmek için Twitter yazışmalarını yayınlayan gazeteler 140 karakter yerine 157 karakter kullanınca alay konusu olmuştu. Zira Twitter’da en fazla 140  karakter kullanılabiliyor. Yine aynı iddiada  CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın da adı karıştırılmış Oran 3 gazetenin genel yayın yönetmenlerine "iftira" suçundan cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

LANET OLSUN BÖYLE SİYASETE

Halk TV’ye bağlanan Umut Oran insan hayatı üzerinden kara propaganda yürütüldüğünü belirterek “lanet olsun böyle siyasete” dedi.
Umut Oran “Ethem Sancak'ın gazeteleri bu iş için özel görevli, organize saldırı. alçakça, şerefsizce iftiralar söz konusu. Uslüp da mahalle ağzı, ben daha saygılı konuşma tarzım vardır. Basın açıklamasıyla ağır eleştirdim, Genel Başkanımız eleştirdi, parti sözcümüz açıklama yaptı. RTÜK'e şikayet ettim. TİB Başkanlığına, Twitter'e başvurdum. Ethem Sancak'ı aradım, çok eskiden tanışırız halbuki ama telefonuma çıkmadı ama bugün ayrı bir konu sinirim üzüntüm kırgınlığım farklı, çünkü insan hayatı üzerinden kara propaganda yürütülüyor. Oyu koruyacağız diye bu yapılıyor, lanet olsun bu siyasete.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Özgecan Aslan için 'sessiz çığlık'

SONRAKİ HABER

Eşinin öldürüp parçaladığı Kübra Kart toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...