20 Şubat 2015 07:56

Antep, Urfa, Kilis kara teslim

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis, yoğun kar yağışının ardından beyaza büründü. Okulların tatil edildiği ve günlük yaşamın aksadığı kentlerde, kar nedeniyle çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı.

Paylaş

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis, yoğun kar yağışının ardından beyaza büründü. Okulların tatil edildiği ve günlük yaşamın aksadığı kentlerde, kar nedeniyle çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı.

Gaziantep'te, dün gece başlayan ve halen süren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar nedeniyle, trafiğe çıkan araç sürücüleri zor anlar yaşadı, hasarlı kazalar meydana geldi. Kartpostallık görüntülerin de ortaya çıktığı kentte, belediye tarafından kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği kentte, ulaşıma kapanan bazı yolların açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

5 gündür sağanak yağmurun ardından başlayan kar yağışının etkili olduğu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de okullar tatil edildi. Kar yağışının ardından ulaşımda aksaklık yaşanmaması için yollarda tuzlama çalışması yapılırken, kapanan köy yollarının açılması için de ekipler seferber oldu.

ŞANLIURFA KENT MERKEZİNE 3 YIL SONRA KAR YAĞDI

Şanlıurfa kent merkezi de 3 yıl sonra yağan karla beyaza büründü. Sabah erken saatlerde başlayan ve kısa sürede etkisini artıran kar yağışının ardından çok sayıda hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi. Polis araçları ile ambulansların da karıştığı kazaların ardından belediye ekipleri yollarda tuzlama çalışması başlattı. Okulların tatil edilmesiyle, karın keyfini kartopu oynayan ve kardan adam yapan çocuklar çıkardı. Yetkililer olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşları toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda uyardı. Çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, polisler kış lastiği bulunmayan ve zincir takmayan araçların ilerlemelerine izin vermiyor.

KİLİS'TE KAR KALINLIĞI 30 SANTİME ULAŞTI

Suriye sınırındaki Kilis'te, dün akşam başlayan ve halen devam eden yağışın ardından kentin yüksek noktalarında kar kalınlığı 30 santimi buldu. Sabah saatlerinde işe gitmek için uyanan vatandaşlar yaya olarak ve araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Musabeyli ve Polateli ilçesinde 50 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kent merkezindeki yollarda belediye ekipleri tuzlama çalışması yaparken, bazı motosiklet sürücüleri ise kaygan zemin ve kar yağışına aldırış etmeden trafikte ilerlemeye devam etti. Okulların tatil edildiği Kilis'te, çocuklar ise kardan adam yapıp, kar topu oynayarak eğlendi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Şafak yazarından tepki çeken yazı

SONRAKİ HABER

Özgecan Aslan için 'sessiz çığlık'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...