25 Temmuz 2011 10:22

Madende kararı işçiler verecek

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, kamu toplu iş sözleşmeleriyle ilgili Türk-İş ile hükümet arasında imzalanan çerçeve protokolüyle ilgili olarak TTK’ya bağlı işyerlerini ziyaret ederek maden işçilerini bilgilendiriyor ve madencinin toplusözleşme hakkındaki görüşlerini

Madende kararı işçiler verecek
Paylaş

GMİS Genel Başkanı Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ve GMİS Karadon Şube Başkan ve Yöneticileriyle birlikte TTK Gelik İşletmesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

Burada maden işçilerine hitaben konuşan Alabaş, “Kamu-İş ile görüşerek, çerçeve anlaşmasının çizdiği sınırlar içinde kalan maddeleri ve diğer maddeleri görüşeceğiz. Eğer anlaşma sağlarsak sizin onayınızla sözleşmeyi imzalayacağız. Eğer anlaşamazsak yine sizin onayınızla grev tarihimizi belirleyeceğiz” diye konuştu.

İlk ziyareti Gelik’e yaptıklarını belirten Alabaş, “Bugün geldiğimiz noktada, daha önce de önemle belirttiğimiz gibi yine birlikte karar verecek ve son kararı birlikte alacağız.

Bu aşamada ilk ziyaretimizi buraya yaptık. Diğer bölgelerimizi ve MTA işyerlerimizi de ziyaret ederek bir karar vereceğiz.Görüşmelerimizin son dönemi genel seçim ortamında sürdü. Hükümet ve siyasiler üzerinde, Türk-İş ve diğer sendikalarla birlikte, ülke genelinde baskı kurduk. Ancak sözleşmeleri bitiremedik.

 Ve biz genel maden işçileri dendikası olarak prosüdür gereği 6 Temmuz 2011 tarihinde grev kararını aldık. Diğer sendikaların çoğu da bu aşamaya geldi.

2 ay içinde grev tarihini belirlememiz gerekiyor. Eğer anlaşma sağlarsak sizin onayınızla sözleşmeyi imzalayacağız.
Eğer anlaşamazsak yine sizin onayınızla grev tarihimizi belirleyeceğiz. Bizim her zaman mücadeleye hazır olduğumuzu herkes bilir. Biz sizden aldığımız güç ve enerji ile her şart altında dimdik ayakta duruyor ve mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkını savunmanın tek yolu sendika

SONRAKİ HABER

‘Fon işçinin hayrına değil’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...