20 Şubat 2015 06:04

Bu hafta 7 film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 7 film vizyona girdi. Gerilimden müzikale, belgeselden drama kadar farklı tarzlarda filmler izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Paylaş

Mommy

Diane Després üç yıl önce eşini kaybetmiş, tek oğluyla ayakları üstünde kalmaya çalışan bir kadındır. Bu kadının öyküsünü konu alan filmin senaristliğini ve yönetmenliğini genç ve üretken sinemacı Xavier Dolan'ın üstleniyor. Dram türündeki filmin oyuncu kadrosunda ise Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon ve Suzanne Clément bulunuyor.

Boyun Eğmez

2. Dünya Savaşının olduğu yıllarda, ABD'li bir olimpiyat sporcusunun yaşadıklarını konu alan film, Louis Zamperini'nin gerçek yaşam öyküsünün anlatıldığı ve Laura Hillenbrand'ın kaleme aldığı "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption" adlı kitaptan uyarlanıyor. Filmin yönetmenliğini ikinci yönetmenlik deneyimine imza atan Angelina Jolie üstleniyor.

Sihirli Orman

Kırmızı Başlıklı Kız, Sindrella, Rapunzel gibi klasikleşmiş pek çok çocuk masalının farklı kahramanları, aynı filmde hem de aynı ormanda buluşsalardı ne olurdu? Grimm Kardeşler'in yaratmış olduğu klasik karakterleri daha farklı bir tarzda karşımıza çıkaran Sihirli Orman; masalların tonunu yansıtan görsel atmosferi, müzikal türüyle aynı potada eriterek beyazperdeye taşıyor. 

Rob Masrhall'ın yönettiği filmin, başrollerinde, Oscarlı usta oyuncu Meryl Streep, Johnny Depp, Chris Pine, Emily Blunt ve Anna Kendrick gibi isimler yer alıyor.

The İmitation Game : Enigma

II. Dünya Savaşı Nazi Almanyası'nın hâkimiyetinde birden çok cephede çok çetin biçimde devam etmektedir. Bu süreçte İngiltere ve Almanya arasında savaşın yanı sıra süren istihbarat çekişmesinde yaşananları konu alıyor. 

Ünlü İngiliz matematikçi Alan Turing'i filmde Benedict Cumberbatch canlandırırken kendisine Keira Knightley, Matthew Goode, Rory Kinnear ve Allen Leech eşlik ediyor. 

Hayatın kendisi

Birçok insana göre Roger Ebert, Amerika'nın en etkili sinema eleştirmenlerinidir. Dünyanın da en tanınmış sinema yazarlarından biri olan Ebert, 4 Nisan 2013 tarihinde, uzun zamandır savaştığı kansere yenik düşüp hayata veda etti. Chicago Sun-Times'da sürdürdüğü 45 yıllık yazarlık ve televizyonda Gene Siskel ile yürüttüğü programcılık kariyerlerinin yanı sıra Pulitzer Ödülü sahibi de olan Ebert, 2011 yılında otobiyografisi "Life Itself"i yayınlamıştı. Sinema eleştirmenliği kariyerine 25 yaşında başlayan, film eleştirmenliğinin ciddiye alınması ve kurumsallaşmasında öncülük eden Ebert; bütün eleştirmenlerin kullanacağı bir yöntem olacak yıldız sisteminin de yaratıcılığını üstlenen isim olmuştur.

Yönetmen Steve James bu kitaptan uyarladığı filminde ünlü eleştirmenin hayatı ve kariyerini beyazperdeye aktarıyor

Beni Sen Anlat

Babası askerler tarafından aranmakta olan Bahar, son derece çetin şartlara sahip bir hayat yaşamaktadır. Ailesi ile birlikte, hiç bir zaman kendisini tam anlamıyla ait hissetmediği bir muhitte yaşayan genç kadının hayallerinde kurduğu dünya ile gerçek olan çok farklıdır. Senaristliğini ve yönetmenliğini Mahur Özmen'in yaptığı filmin kadrosunda Kürşat Alnıaçık, Nazlıcan Tuncalı, Gerçek Sağlar, Can Sipahi, Serap Sağlar ve Aytaç Arman gibi isimler yer alıyor.

Keskin Nişancı

Film, Irak'a yönelik ABD saldırısında yer alan keskin bir nişancı olan askerin yaşadıklarını konu alıyor. Yönetmenliğini Clint Eastwood'un başrolünü ise Bradley Cooper'ın üstlendiği filmin senaryosu Chris Kyle, Scott McEwen ve Jim DeFelice üçlüsünün imza attıkları otobiyografik kitaptan yola çıkılarak Jason Dean Hall tarafından kaleme alındı. Filmin diğer oyuncuları ise şu isimler: Sienna Miller, Kyle Gallner, Jake McDorman, Luke Grimes, Sam Jaeger, Owain Yeoman, Billy Miller ve Eric Close. 

ÖNCEKİ HABER

Diyanet'in dini yayınlar sermayesi 40 milyon liraya çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Sınırda Kobanê'ye dönüş heyecanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...