19 Şubat 2015 17:58

Gençlik merkezine baskın 5 saat sürdü: 4 gözaltı

Elazığ Fırat Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kültür ve sanat çalışmalarını yürüttüğü Musa Anter Gençlik Kültür Merkezi'ne gerçekleştirilen baskında 4 öğrenci gözaltına alındı.

Paylaş

Elazığ'da Acar İş Hanı'nda bulunan ve Fırat Üniversitesi öğrencilerinin kültür, sanat çalışmalarını yürüttüğü Musa Anter Gençlik Kültür Merkezi binasına polislerce gerçekleştirilen baskında 4 kişi gözaltına alındı.

Polislerce yaklaşık 5 saat süren aramalarda dernekte bulunan eşyaların dağıtıldığı, kimi dergi ve kitaplara el konulduğu öğrenilirken, Arif Olgun ve soyadları öğrenilemeyen Murat ile Zeynel isimli öğrenciler baskın esnasında dernek binasından, Erkan Efe isimli öğrenci ise akşam saatlerinde çarşıdan eve giderken polislerce gözaltına alındı.

'PATLAYICI MADDE İDDİASI'

Baskının dernek binasında patlayıcı madde bulunduğu iddiasıyla gerçekleştirildiği öğrenilirken, baskın esnasında derneğin bulunduğu Acar İş Hanı'nda bulunan ve polislerce dernek binasına girmelerine izin verilmeyen Fırat Üniversitesi öğrencileri, apartman boşluğunda bulunan bir paketin polislerce dernek binasına çıkarıldığı ve polislerin kendilerine "Bu bombayı sizin dernekte bulduk" dediği iddiasında bulundu.

Gözaltına alınan öğrenciler Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken, polisin çarşı merkezinde yoğun önlemler aldığı ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. (Elazığ/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Efes, Galatasaray'ı mağlup etti

SONRAKİ HABER

Meclis’te yine kavga

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...