19 Şubat 2015 17:24

Türk-İş kıdem tazminatı için yürüdü

Kocaeli’de Türk İş’e üye işçiler kıdem tazminatı değişikliği ve özel istihdam büroları ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

Kocaeli’de Türk İş’e üye işçiler kıdem tazminatı değişikliği ve özel istihdam büroları ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. İzmit Merkez Bankası önünde 2 bine yakın işçi ve emekçi ile bir yürüyüş düzenleyerek İnsan Hakları Parkı’nda toplandılar. “Tazminat hakkımız engellenemez” “Kıdeme uzanan eller kırılsın” ve “Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atan işçilerin öfkesi oldukça fazlaydı. Basın açıklaması Türk-İş Bölge temsilcisi Adnan Uyar, tarafından okundu.

‘CEVABIMIZ GENEL GREV’

Uyar, işçi sınıfının ve örgütlü gücünün, gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyeceklerini belirterek; “Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu, bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasından yanadır. Türk-İş Genel Kurulunun, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında, cevabı genel grev olacaktır.” şeklinde konuştu.

Eyleme Türk-İş Bölge temsilcisi Adnan Uyar, Türk Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız'ın yanı sıra Türk-İş'e bağlı sendikalar katıldı. Sabri Yalım Parkı’nda kitlesel bir şekilde yapılan basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de kadınlar şiddeti kınadı

SONRAKİ HABER

Pamuk: Tweet nedeniyle evlerin aranmadığı bir Türkiye’de yaşamak istiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa