19 Şubat 2015 17:19

İzmir'de kadınlar şiddeti kınadı

HDP ve HDK İzmir Kadın Meclisi katledilen Özgecan Aslan ve AKP'li milletvekillerinin HDP'li kadın milletvekillerine saldırmasına ilişkin Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması düzenledi. “Özgecan’ımızı yaktılar, kadınlar sokağa öz savunmaya” pankartı arkasında toplanan kadınlar, “Jin, jiyan, azadi” , “Kadın cinayetleri politiktir” , “Özgelerin hesabı sorulacak” sloganları atıldı.

Paylaş

HDP ve HDK İzmir Kadın Meclisi katledilen Özgecan Aslan ve AKP'li milletvekillerinin HDP'li kadın milletvekillerine saldırmasına ilişkin Konak Kemeraltı girişinde basın açıklaması düzenledi. “Özgecan’ımızı yaktılar, kadınlar sokağa öz savunmaya” pankartı arkasında toplanan kadınlar,  “Jin, jiyan, azadi” , “Kadın cinayetleri politiktir” , “Özgelerin hesabı sorulacak” sloganları atıldı. 

Basın açıklamasını okuyan Gamze Ardağ, Türkiye'de her gün bir kadın cinayetinin yaşandığını ve Özgecan Aslan öldürüldüğü günde de 14 yaşındaki bir kız çocuğunun kaçırılıp 3 ay boyunca tecavüze uğradığını söyledi. Ardağ, Özgecan'ı öldürüp yakanlar ile kadın milletvekillerini darp eden AKP zihniyetinin aynı olduğunu ifade ederek, “Kadınlara tecavüz eden ile kadınları köle pazarında satan, eşcinselleri binanın çatısından atan, savaşta esir düşenleri diri diri yakan DAİŞ çeteleri ile aynı zihniyettedir” dedi.  Akdağ, “Biz mücadelemizi örgütlü kadın dayanışmasından öğrendik. Mücadelemizi hep birlikte örüp, katil, eril, tecavüzcü zihniyeti yıkacağız. Bundan sonra aramızdan aldığınız her kadın için, kampüslerden, evlerden, işyerlerinden, sokaklara taşacak öfkemiz” dedi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Mizgin Irgat ise, Özgecan Aslan'ın katledilmesini ve HDP'li kadın milletvekillerine yönelik şiddeti kınayarak, “İç güvenlik” yasası ile birlikte kadına yönelik şiddetinin daha da artacağına işaret etti. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

HDP ve HDK'li kadınlar: Bakan İslam istifa etsin, öz eleştiri versin

SONRAKİ HABER

Türk-İş kıdem tazminatı için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...