19 Şubat 2015 15:52

Alper Taş: Gözdağı verilmek isteniyor

ÖDP Tokat İlçe Başkanı Önder Konuk’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ileri sürülerek tutuklanması, ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen hakkında denetimli serbestlik kararı verilmesi ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş tarafından hukuksuz uygulamalar olarak değerlendirildi.

Paylaş

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, “Daha önce Cumhurbaşkanı’na hakaretten bu kadar kişi tutuklanmamıştı. Haziran Hareketi’ne ve ÖDP’ye gözdağı verilmeye çalışıldığı açıkça ortada. Özellikle çalışmalarda öne çıkan arkadaşlarımız ‘hakaret’ gerekçesiyle tutuklandı” dedi.

Birleşik Haziran Hareketi’nin laiklik temelli yürüttüğü boykot çalışmalarına iktidarın yanıtı gözaltı ve tutuklamalar oldu diyen Taş, “Ordu-bürokrasi ilişkisinden çıkıp tabandan gelen laiklik talebi yukarıdan aşağıya bütün okulları imam hatipleştiren AKP Hükümeti’ni rahatsız etti” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla ÖDP Parti Meclisi üyesi ve Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyonu Üyesi Onur Kılıç ve Şafak Kurt da tutuklu bulunuyor.

Gebze’den Arif Buğra Aydoğan ve Edirne’den Kadir Yavaş da tutuklandı ancak yapılan itirazlar üzerine tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Çiller 28 Şubat davasında 'tanık' olarak dinlenecek

SONRAKİ HABER

KCK: Çekilen gerillalar yerlerine geri döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...