19 Şubat 2015 15:35

Diyarbakır'da iş yerleri Kürtçe levha astı

21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında Diyarbakır'da esnaflara üzerinde Kürtçe duyuru levhaları dağıtılırken, iş yerlerine Kürtçe 'Zimanê me hebûna me ye-Dilimiz varlığımızdır' yazılı afişler asıldı.

Paylaş

Diyarbakır'da, 21 Şubat Dünya Anadil Günü çerçevesinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından başlatılan "Kürdistani kimliği yeniden inşa edelim" kampanyası kapsamında esnaflara, üzerinde Kürtçe "Vekirî (Açık) - Girtî (Kapalı)" ifadelerinin yer aldığı duyuru levhaları dağıtıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve merkez Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kapayapınar belediyeleri tarafından sözkonusu ilçelerin tümünde yürütülen çalışmaya DTK, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, (DESOB), HDP, DBP ve KURDÎ-DER yöneticileri de katıldı. 

ESNAFLAR KAMPANYADAN MEMNUN

Cadde ve sokakları dolaşıp esnaflara uyarı levhalarının yanı sıra üzerinde "Zimanê me hebûna me ye-Dilimiz varlığımızdır" yazılı afişler de verildi. Çalışmadan büyük memnuniyet duyan esnaflar, dağıtılan afişleri ve uyarı levhalarını işyerlerinin kapı ve vitrinlerine asarak kampanyaya destek verdi. 

Bağlar ilçesinde yürütülen çalışma sırasında konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan danışmanı Şerif Derince, dünya genelinde olduğu gibi Kürdistan'da da birçok insanın anadili, toprağı ve kimliği için mücadele ederken hayatını kaybettiğini belirterek, bu mücadeleye daha da sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Yürütülen çalışmalar sırasında esnaf ve yurttaşlara kentte, 21 Şubat günü saat 12,00'de Koşuyolu Parkı'ndan DTK binasına kadar yapılacak yürüyüşe dair davet bildirileri de dağıtıldı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Donetsk Debaltsevo’yu aldı Ukrayna Barış Gücü istedi

SONRAKİ HABER

Savcı: HSBC için utanç verici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...