19 Şubat 2015 15:23

Bu okulun çatısı uçtu, tavanı damlıyor, kaloriferi yanmıyor!

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaklaşık 3 ay önce fırtınadan dolayı çatısı uçan ve bir süre sonra yangın merdiveni çöken okulda, 350 öğrenci, tavandan damlayan su altında eğitim görüyor.

Paylaş

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaklaşık 3 ay önce fırtınadan dolayı çatısı uçan ve bir süre sonra yangın merdiveni çöken okulda, 350 öğrenci, tavandan damlayan su altında eğitim görüyor. Öğrenciler, üşümemek için elektrikli ısıtıcılara adeta sarılıyor. Okulun kaloriferlerinin, personel eksikliği nedeniyle yakılmadığı belirtiliyor.
Hani’ye 20 kilometre mesafede bulunan Topçular İlkokulu ve Topçular Ortaokulu’nun hali içler acısı. Üç ay önce etkili fırtınadan dolayı 5 yıllık okul binasının çatısı uçtu. Çatının yapılmaması nedeniyle okul binası tavandan su almaya başladı ve kısa süre önce de yangın merdiveninin bir kısmı çöktü. Veliler, defalarca Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduklarını ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirtiyor. Öğrenci velilerinden Behçet Kılıç, okulun tavanına düşen yağışın olduğu gibi sınıflara damladığını ve yetkililerin buna seyirci kaldığını söylüyor.
Okulda sadece bir personel olduğunu belirten Kılıç, “Personel olmadığı için kalorifer yakılmıyor. 350 öğrenci su damlayan sınıfta, buz gibi ortamda eğitim görmeye çalışıyor. Bazı veliler okula elektrikli ısıtıcı getirerek çocukların ısınmalarını sağlamaya çalışıyor” diye konuştu. Okul yönetiminin kendilerine ‘Milli Eğitim’le gerekli yazışmaları yaptık’ yanıtı verdiğini söyleyen Kılıç, “Ancak 3 ay oldu hâlâ sorun çözülemedi. Buradan Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum, kış ortasında bir tarafı yıkılmış, çatısı uçmuş, sınıflara su damlayan bir binada nasıl eğitim olabilir” dedi. (Diyarbakır/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Nihat Doğan hakkında bir suç duyurusu daha

SONRAKİ HABER

En büyük işçi grevi üçüncü haftasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...