19 Şubat 2015 15:20

Nihat Doğan hakkında bir suç duyurusu daha

Hayvan Dostları Derneği Kurucu Başkanı Türkan Dağdelen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi sonrası attığı tweet nedeniyle türkücü Nihat Doğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Türkan Dağdelen, Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla İstanbul Avrupa Yakası Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği suç duyurusunda Nihat Doğan'ın Özgecan Aslan cinayetinin ardından sosyal medya üzerinden yaptığı "Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" paylaşımıyla toplumda infial yaratıp, huzuru bozduğunu, suça ve şiddete meyilli kişileri tetikleyip, azmettirdiğini ifade etti.

Dağdelen dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Çok üzücüdür ama, ördeklere, damacanalara, kedilere, köpeklere, eşeklere tecavüz edilen bir ülkede yaşıyoruz. Toplum olarak artık tecavüz ve cinayet haberi almadan bir günümüz geçmez oldu. Şarkıcı Nihat Doğan'ın insanın akıl sağlığını zorlayan tweeti kabul edilemez. Mesleği ne olursa olsun, medyatik ve sürekli göz önünde bulunan, topluma mal olmuş olan kişilerin yaptıkları, söyledikleri, davranışları, insanlara iyi, yapıcı, eğitici örnekler teşkil etmelidir. Ne yazık ki Doğan, attığı tweet ile topluma kötü örnek olmuş ve huzurunu bozmuştur."

Dilekçesinde hakkında soruşturma başlatılmasını istediğini Nihat Doğan'ın bu süre içerisinde televizyon ve radyo kanallarındaki programlara katılmaktan da men edilmesini istedi. (Manisa/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ana dili Günü’nde dersler Kürtçe

SONRAKİ HABER

Bu okulun çatısı uçtu, tavanı damlıyor, kaloriferi yanmıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...