19 Şubat 2015 15:04

Sağlık emekçisine şiddet protesto edildi

Manisa'da Sevgi Evleri'nde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Akkoyun'un şiddete maruz kalması protesto edildi.

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlı-Sen, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Manisa Temsilciliği üyeleri, Sevgi Evleri'nde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Akkoyun'un şiddete maruz kalmasına ilişkin Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklama yapan SES Kadın Sekreteri Bedriye Üneri , "Sosyal Hizmet çalışanları, toplumun dezavantajlı kesimleri ile iletişim halinde olanlar, son yıllarda kadına, çocuğa, iş yerinde çalışan doktor, hemşire sosyal hizmet uzmanına, toplumsal muhalefette bulunanlara, farklı bir söz söyleyen şiddetin fütursuzca gösterildiğinin farkındayız. Şiddet konuşuldukça daha da görünür hatta kabul edilebilir hale gelmeye başladı. Normalleşti. Son süreçlerde gündeme gelen iç güvenlik paketi de yönetenler tarafından şiddet ve korku düzenin desteklediğinin, gerçek suçluların cesaretlendirildiğinin bir kanıtı" dedi. 

Üneri, 17 Şubat 2015 tarihinde Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde çalışan Sosyal Hizmet Uzmanı Emrah Akkoyun'un koruma altındaki çocuklarla ihtilaflı N.H ve yakınları tarafından tehdit edildiğini, sözlü ve fiziki saldırıya uğradığını söyledi. Üneri, "Gerekli önlemler alınmadıkça bu saldırı ne ilktir, ne de son olacaktır. Diyalog ve çözüm için birlik ve beraberliğimizi koruyacağız" diye konuştu. (Manisa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağlara testere köpek balığı takıldı

SONRAKİ HABER

15 Şubat eylemlerinin bilançosu: 230 gözaltı 59 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...