25 Temmuz 2011 09:47

Askeri operasyonlar genişleyerek sürüyor

BÖLGE’de askeri operasyonlar yayılarak devam ediyor. Dersim ve Mardin’de başlatılan geniş çaplı operasyona binlerce asker katılıyor.Dersim’in Hozat, Pülümür ve Mazgirt ilçelerinin kırsal alanında başlatılan askeri operasyon devam ediyor. Dersim merkezden dağlık bölgelere aralıksız helikopterlerle asker sevk ediliyor. &

Askeri operasyonlar genişleyerek sürüyor
Paylaş

BÖLGE’de askeri operasyonlar yayılarak devam ediyor. Dersim ve Mardin’de başlatılan geniş çaplı operasyona binlerce asker katılıyor.

Dersim’in Hozat, Pülümür ve Mazgirt ilçelerinin kırsal alanında başlatılan askeri operasyon devam ediyor. Dersim merkezden dağlık bölgelere aralıksız helikopterlerle asker sevk ediliyor. Özel Birliklerin katıldığı operasyona kobra tipi helikopterlerin destek verdiği belirtildi. Ayrıca Pülümür İlçesi Hasangazi ile Ağaşenliği Köyü’nde 3 gün önce başlatılan operasyon devam ederken, yer yer çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Mazgirt İlçesi kırsalında süren askeri operasyon kapsamında da kobra helikopterleri tarafından dağlık bölgeler bombalanıyor. silah sesleri Dersim merkezden dahi duyuluyor. Tunceli 4. Tugay Komutanlığı’ndan 2 gündür helikopterlerle asker sevkiyatı yapılıyor.

Mardin’in Ömerli İlçesi’nde çıkan çatışmada 3 askerin yaşamını yitirmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar da sürüyor. Nusaybin’e bağlı Sediriye’ye de helikopterle özel birliklerin indirildi. (DERSİM/MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Kürt işçilere linç girişimine suç duyurusu

SONRAKİ HABER

İran Kürtleri öldürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa