19 Şubat 2015 13:04

YPG/YPJ güçlerinin ilerleyişi devam ediyor

Kobanê’de güney cephesinde ilerleyen YPG/YPJ savaşçıları, Rodka yolunu geçti, Gırık köyünü kurtardı. YPG/YPJ'lilerin ilerleyişi sürüyor.

Paylaş

Nehir PALE
 

Kobanê’de güney cephesinde ilerleyen YPG/YPJ güçleri, Rodka yolunu geçti, Gırık köyünü kurtardı. Savaşçıların ilerleyişi devam ediyor.
 
17 Şubat günü Xerabxel, Feyad, Zinarê qul köyleri hattını geçen YPG güçleri, Qelheydê, Bîlîk, Esed, Nûralî, Şakrûkû köyleri ile Cizre Kantonundan Rakka'ya gelen, Kobanê'den geçerek Halep'e giden Rodka yolunun bir parçasını ve Dijla kontrol noktasını ele geçirdi.

Savaşçılar köylerde kalmayarak, Sidar Tepesi gibi yüksek tepelere yöneldi. Qelheydê, Qerat, Gırık ile Sirinê'nin bazı köylerine hakim olan tepe, Kobanê'den 36 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
 
IŞİD AĞIR SİLAHLA SALDIRDI, GERİ ADIM ATTIRAMADI
 
Savaşçılar henüz mevzilerini sağlamlaştırmadığında, saat 12.00 civarında Qerat, Qelheydê ile Gırık köylerinde çete hareketliliği gözlemlendi. Kısa süre içerisinde harekete geçen YPG/YPJ savaşçıları ile IŞİD arasında çatışma çıktı. IŞİD, Şehit Heci Tepesi'nden Sidar Tepesi silsilesine doğru harekete geçtiğinde, yağmurlu ve soğuk havada çatışmalar, kaleşnikof ve el bombası mesafesinde yoğunlaştı. IŞİD'in ağır silahlarla saldırmaya çalıştığı YPG/YPJ savaşçıları buna rağmen geri adım atmayarak yerlerini korurken, çatışmalar şiddetini saat 20.00'ye kadar sürdürdü. 
 
Gece geç saatlerde, araziyi tanıyan YPG/YPJ savaşçıları, arabayla arkadaşlarına cephane, yemek ve diğer gerekli ihtiyaçları getirdi. Yerel halk da YPG/YPJ savaşçılarına destek oldu. (Kobanê/ANF)
 
18 Şubat sabahı her tarafa hakim olan sis görüş mesafesini iki metreye kadar indirdi. Ateş yakma imkanı bulamayan ve uyuyamayan savaşçılar, çetelere karşı tedbir alarak, sis dağılıncaya kadar mevzilerini sağlamlaştırdı.
 
Sonrasında köylerden birkaç parça odun getiren ve yağmur altında ateş yakan ve çadır kuran savaşçılar, bir yandan da çetelerin hareketliliğini takip etti.
 
GIRIK KÖYÜ KURTARILDI
 
Gırık köyü tepesine yerleşen savaşçılar, öğlen harekete geçerek köyü IŞİD'den temizledi. 19 Şubat'a kadar IŞİD hareketliliğini takip eden savaşçılar, 2 kilometre uzaklıkta bulunan buğday deposuna ulaşmayı hedefliyor.

ÖNCEKİ HABER

Dekan yardımcısından öğrencilere yumruklu saldırı iddiası

SONRAKİ HABER

TBMM Genel Kurulu gergin başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...