25 Temmuz 2011 09:39

Orduyu içeride kullanmak yanlış

EMEKLİ Yarbay Şenol Özbek, “Dışarıya karşı örgütlediğiniz bir müesseseyi kendi vatandaşınıza karşı kullanamazsınız” sözleriyle, PKK ile mücadelede ordunun kullanılmasının yanlış olduğunu ifade ederken, polisin bu konuda görevlendirilmesinin de hüsran olacağını söyledi.HATA İSİMDEN BAŞLIYOREmekli Yarbay

Orduyu içeride kullanmak yanlış
Paylaş

EMEKLİ Yarbay Şenol Özbek, “Dışarıya karşı örgütlediğiniz bir müesseseyi kendi vatandaşınıza karşı kullanamazsınız” sözleriyle, PKK ile mücadelede ordunun kullanılmasının yanlış olduğunu ifade ederken, polisin bu konuda görevlendirilmesinin de hüsran olacağını söyledi.

HATA İSİMDEN BAŞLIYOR

Emekli Yarbay Şenol Özbek, Tv8’de katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadelede hatanın isimlendirmeden başladığını ifade eden Özbek, “Terörle mücadele adında; sığ, içi boş, doldurulmamış bir kavram var. Bu işin adının ‘terörizmle mücadele’ konması gerekir. Terör ile terörizm farklı şeylerdir. Şu anda yaşadığımız manada ortaya çıkan terörü algılamamız için formüle etmemiz gerekiyor; bir teröre altyapı oluşturan, istismar edilmeye müsait bir sistem olacak. Kendi vatandaşı ile uğraşan bir sistem. Bu halk, devlette ne bulamadı da örgütsel yapıyla birlikte olmak zorunda kaldı?  ” dedi.

‘AKILLI DEVLET ÖCALAN’I KULLANIR’

 ‘Akıllı devlet’in Abdullah Öcalan’ı kullanarak sorunu çözmeye çalışacağını söyleyen Özbek, “Öcalan’ı alıp Türkiye’ye getiren devlet, Öcalan’ı kullanarak bir şeyleri çözmeyi göze almış demek ki. Akıllı devlet Abdullah Öcalan’ı kullanarak sorunu çözmeyi düşünür zaten” diye konuştu.

‘ORDUYU KULLANMAK YANLIŞ’

Devletin bütün kurumlarının bu işin içinde olması gerektiğini ancak, Kandil’e operasyonu ordunun 3 ay eğitim gören askerle yapmaması gerektiğini belirten Özbek şöyle devam etti: “Ordu, dış ayakla ilgili vazifelerde olacak. Polisi bu duruma memur kılarsanız hüsrana uğrarsınız. Biz mücadelede orduyu kullandık. Bu bir yanlıştır. Dışarıya karşı örgütlediğiniz bir müesseseyi kendi vatandaşınıza karşı kullanamazsınız. Ordu gibi bir müesseseyi bir takım kısır tartışmalara çekmiş olursunuz. 30 yıldır bu hatayı yapıyoruz. Jandarma teşkilatının kullanılması da yanlıştı. İç dizaynda ordu kullanılmaz. Ordu ‘yanlış’ derken ‘doğru olan polistir’ demedik biz.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Zeytinburnu’da 29 kişi adliyede

SONRAKİ HABER

Kürt işçilere linç girişimine suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...