19 Şubat 2015 12:51

‘Artık yeter ölmek istemiyoruz’

Tüm yurtta kadınlar Özgecan Aslan için yine alanlardaydı.Eylemlerde hükümete tepki öne çıkarken, kadınlar “Erkek egemenliğine itirazımız var” dedi.

Paylaş

Özgecan Aslan için tüm yurtta yapılan eylemler devam ediyor. İzmir’de Schneider fabrikası işçileri, vardiya giriş-çıkışlarında Özgecan Aslan için açıklama yaptı. İşyeri Komitesinin düzenlediği eylemde fabrika bahçesinde toplanan işçiler, ellerinde Özgecan’ın fotoğraflarını ve “Kadın yaşam özgürlük” yazılı dövizleri taşıdı.

İşçiler adına yapılan açıklamada, “Özgecan’ı sahiplenmezsek biz de öldürülen kadınlardan biri olabiliriz. ‘Kadın’ın fıtratında eşitsizlik var’, ‘Çocuğunuza çığlık atmayı öğretin’, ‘Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum’ diyenlere sesleniyoruz, artık yeter ölmek istemiyoruz” denildi. Ankara’da da  Tüm Bel-Sen üyesi kadınlar Özgecan için basın açıklaması yaptı. Sakarya caddesinde bir araya gelen kadınlar adına açıklama yapan 2 No’lu Şube Sekreteri Beliz Başeğmez, Özgecan’ı, Pippa’yı, Dora’yı N.Ç ve Ö.Ç gibi nice çocuğun hayatını karartan erkek şiddetine karşı susmayacaklarını ifade etti. Kadınların bedenleri üzerinde denetimi  artıran erkek egemenliğine itirazları olduğunu söyleyen Başeğmez, kadınların güçlendirilmesi ve kadın erkek arasındaki yasal ve fiili eşitliğin sağlanması için İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere  uluslararası sözleşmelerin ve belgelerin yerine getirilmesini istediklerini söyledi. 

‘ERKEK EGEMEN ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ’

Sakarya Kadın Platformu da Özgecan için kentte yürüyüş yaptı. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, erkek egemen toplum anlayışını reddeden kadınlar, “Yasta değil isyandayız” diyerek kadına karşı şiddete hayır dedi.

Bursa Panayır Mahallesi Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar da mum yakarak, “Karartılmaya çalışan geleceğimizi biz aydınlatacağız” dedi.

KESK Eskişehir Şubeler Platformu Kadın Komisyonu  da  Özgecan Aslan’ın öldürülmesini ESPARK önünde yaptıkları meşaleli eylem ile protesto etti. Kadın katliamları son bulana dek alanlarda olduklarını belirten KESKli kadınlar, geçtiğimiz ayda 26 kadının öldürüldüğünü, yedi kadının tecavüze uğradığını, 24 kadına zorla fuhuş yaptırıldığını, 36 kadının ve kız çocuğunun yaralandığını, 13 kadın ve kız çocuğunun ise cinsel tacize uğradığını söyledi.  

KESK’li kadınlar adına basın metnini okuyan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Yeliz Sığınır, yerler, failler farklı olsa da şiddet uygulayan erkeklerin kullandığı ortak dilin erkek egemen dil olduğunu söyledi. Özgecan için İstanbul, Balıkesir, Antalya başta olmak üzere pek çok ilde eylem yapıldı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bak YÖK efendi...

SONRAKİ HABER

Kocası tarafından öldürülen Kart’ın cenazesi adli tıptan alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...