25 Temmuz 2011 09:37

Zeytinburnu’da 29 kişi adliyede

Zeytinburnu’da son günlerde Kürtlere dönük linç saldırılarında yer aldıkları için gözaltına alınanlardan 29’u Bakırköy Adliyesine sevk edildi.Zeytinburnu’da geçtiğimiz pazartesi gününden başlayarak hafta boyunca Kürtlere ve onlara ait kurum ve işyerlerine dönük gelişen saldırıları p

Zeytinburnu’da 29 kişi adliyede
Paylaş

Zeytinburnu’da son günlerde Kürtlere dönük linç saldırılarında yer aldıkları için gözaltına alınanlardan 29’u Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Zeytinburnu’da geçtiğimiz pazartesi gününden başlayarak hafta boyunca Kürtlere ve onlara ait kurum ve işyerlerine dönük gelişen saldırıları provoke ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınanlardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğünde tutulan 29’u, sağlık kontrollerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi. Yine olaylara karıştığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 Kürt de, Beşiktaş Adliyesine sevk edildi.

Öte yandan olayları provoke ettikleri iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 49 saldırgan ile evlerine düzenlenen baskın sonucu gözaltına alınan 11 Kürt yurttaşın ise, emniyetteki sorguları halen devam ediyor.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kritik YAŞ’ta neler olacak?

SONRAKİ HABER

Orduyu içeride kullanmak yanlış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...