19 Şubat 2015 11:46

HDP'den ÖDP için soru önergesi

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, son günlerde Özgürlük ve Dayanışma Partisine yönelik başlatılan gözaltı ve tutuklamalar hakkında Başbakan Davutoğlu’ya yazılı soru önergesi verdi.

Paylaş

Türkiye’de farklı düşünen muhalif kesim ve siyasal çevrelerin “demokrasi” ile ambalajlanmış çoğunlukçu totaliter yönetimin kıskacı altında bulunduğunu ifade eden Sarıyıldız, “İktidarın politik, sosyoekonomik ve kültürel politikalarını eleştiren bütün toplumsal dinamikler ve bireylere yönelik cadı avı başlatılmış bulunmaktadır. Özellikle son günlerde 'Cumhurbaşkanına hakaret ' ettikleri iddiasıyla Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) üye ve yöneticilerine yönelik başlatılan gözaltı ve tutuklama furyası her geçen gün artmaktadır. Tabuların ve 'kişiselleşen iktidar' ın sorguya çekilip deşifre edilmesini önlemeye dönük yapılan bu operasyonlar neticesinde10 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlardan 5’i tutuklanırken, mahkemeye yapılan itirazlar sonucunda 2 kişi serbest bırakıldı. Ayrıca çok sayıda kişi de bu kapsamda emniyette ve savcılıklarda ifade vermeye çağrıldı. İnsanlığın en erdemli düşünme biçimlerinden biri olan eleştiriye karşı olan bu tahammülsüzlük ülkeyi giderek tehlikeli bir mecraya sürüklemektedir. Ülkenin doğusunda ve batısında toplumsal muhalif kesimlere dönük yapılan bu operasyonların Türkiye’de demokrasi ve hukuk kaidelerinin birer illüzyondan ibaret olduğunu açıkça göstermektedir” diye kaydetti.

Sarıyıldız gözaltıların talimat olup olmadığını sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

AKP'li Saral: Sebahat Tuncel’e vurmadım sadece ittim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...